Chelsea mästare i Premier League - inhopparen säkrade titeln

Chelsea är mästare i Premier League.
Efter Michy Batshuayis sena avgörande mot West Brom blir det titelfest i London i kväll.
- Det finns ingen bättre känsla, säger Gary Cahill till Sky Sports.

Chelsea har länge haft ena handen på Premier League-bucklan. Tottenham har gått starkt bakom och jagat i toppstriden. Men efter ett sent avgörande mot West Brom under fredagskvällen är ledningen ointaglig - Chelsea är mästare i Premier League 2016/2017.

Matchen såg länge ut att sluta mållöst. Men i den 83:e minuten hittade Cesar Azpilicueta in till inhopparen Michy Batshuayi som petade in 1-0 från nära håll. Ett mål som säkrade titeln för Chelsea.

Matchen inleddes med chanser åt båda håll. Redan efter drygt 20 sekunder fick Thibaut Courtois göra en räddning på Salomon Rondons nick. Men det slutade mållöst efter första 45.

Chelsea inledde den andra halvleken starkt. Efter två minuter sköt Victor Moses ett lågt skott mot det bortre hörnet som tvingade Ben Foster till en mycket vass räddning.

West Brom kom dock in i matchen igen och skapade några farliga lägen. Matchen såg sedan ut att gå mot ett mållöst resultat.

Men i den 83:e minuten Michy Batshuayis avgörande som säkrade titeln för Chelsea.

- Du vill ta vara på de här tillfällena. Vi har jobbat så hårt hela säsongen för att vara där vi är nu. Genomgående har vi varit det bästa laget i ligan. Det finns ingen bättre känsla inom fotbollen, säger Gary Cahill till Sky Sports.

- Fotboll är helt jäkla otroligt, jublar Cesc Fabregas.

Det är London-klubbens sjätte ligatitel totalt och den femte på 2000-talet. Senast laget vann Premier League var 2014/2015.

Den 27 maj har Chelsea chansen att ta en ny titel när Arsenal väntar i FA-cupfinalen.

SISTA CHANSEN: Tävla och vinn exklusiva VIP-paket till Stockholmsderbyt