Chelsea med galen överkörning - utökar serieledningen

Efter att ha besegrat Malmö FF med 4-0 i onsdags stod Chelsea för sin andra överkörning denna veckan mot Norwich under lördagen.
Thomas Tuchels mannskap körde över PL-jumbon med hela 7-0.
- Jag hörde att Southgate var här och tittade, säger Mason Mount till BBC.

I veckan stod Chelsea för en rejäl överkörning när de besegrade Malmö FF med 4-0 på Stamford Bridge i Champions Leagues gruppspel. Den matchen innebar att Thomas Tuchel roterade i startelvan när Premier League-jumbon Norwich kom på besök till Stamford Bridge under lördagen - och då skulle det bli en ännu större överkörning.

Redan i den åttonde minuten plockade Jorginho upp en rensning utanför Norwichs straffområde och passade bollen till Mason Mount strax bredvid honom. Mount, i sin tur, sköt direkt och fick se bollen leta sig in till 1-0 i den bortre burgaveln. Målet var dessutom hans första i Premier League för den här säsongen.

Därefter dröjde det inte länge förrän det skulle smälla till igen. I den 18:e minuten hittade Mateo Kovacic fram till Callum Hudson-Odoi med en vacker genomskärare bakom Norwichs backlinje. 20-åringen tog emot bollen och avancerade mot Norwich-målet innan han säkert placerade in 2-0 intill den bortre stolpen.

Chelsea skulle även hinna göra 3-0 innan halvtidsvilan. Mount fick agera framspelare denna gång när han hittade Reece James bakom Norwich backlinje. Högerbacken gjorde inga misstag, utan lyfte enkelt in 3-0 över Norwich-målvakten Tim Krul.

3-0 stod det i halvtid och i den andra halvleken började Chelsea där de slutat i den första halvleken. Drygt tolv minuter in i den andra halvleken hittade Kovacic vänsterbacken Ben Chilwell omarkerad till vänster i Norwich straffområde, varpå Chilwell hårt sköt in 4-0 i den bortre burgaveln.

Därefter, i den 63:e minuten, skulle Hudson-Odoi göra nästa mål med hjälp av Norwich-försvararen Max Aarons. Hudson-Odoi levererade ett inlägg från vänsterkanten som Aarons styrde in i eget mål vid den främre stolpen till 5-0.

Med fem minuter kvar att spela av ordinarie tid tilldelades Chelsea en straff. Mount klev fram till straffpunkten och missade det första försöket, men fick slå om då Krul gått för tidigt från mållinjen. Den andra straffen, dock, satte han utan problem till 6-0 Chelsea.

Men det slutade inte vid 6-0. För på övertid stod Rueben Loftus-Cheek för ett fint förarbete innan han spelade fram Mount framför öppet mål - som petade in slutresultatet 7-0 och fullände ett hattrick.

- Jag sa i veckan att det var dags att göra säsongens första mål och så blev det idag. Jag hade turen på min sida, säger Mount till BBC och fortsätter:

- Jag hörde att Southgate var här och tittade också, så det är en brilljant dag för min del.

Chelsea vann med 7-0 och stannar därmed kvar i serieledning. Londonlaget har 22 poäng på nio omgångar och ligger nu fyra poäng framför tvåan Liverpool, som har en match mindre spelad och tar sig an Manchester United på bortaplan under söndagen. Norwich, i sin tur, stannar kvar på jumboplatsen med två poäng på nio omgångar.

Chelsea: Mendy - Chalobah, Silva, Rüdiger - James, Jorginho, Kovacic, Chilwell - Mount, Hudson-Odoi - Havertz.

Norwich: Krul - Kabak, Hanley, Gibson - Aarons, Lees-Melou, Normann, McLean, Giannoulis - Sargent, Pukki.