Chelsea mot Liverpool i toppmöte

Chelsea är trea trots anfallsproblem.
Liverpool tappade kontrollen och föll till fjärde.
På söndag möts de i helgens toppmöte i Premier League.

Det är två lag med olika problem som ställs mot varandra. Chelsea har visserligen tagit fyra poäng mot Arsenal (0-0) och Swansea (1-0) i veckan men anfallstrion Eto'o, Fernando Torres och Demba Ba har lämnat matcherna mållösa, de har bara producerat fem mål tillsammans den här säsongen. Tränare José Mourinho tar dock anfallarna i försvar:

- Dom ger alltid laget något. Alla som spelar ger något. Visst, inga vinnande mål. Men de ger något.

Belgiske mittfältaren Eden Hazard stod för målet mot Swansea och är inför Liverpool-matchen bäste målskytt i Chelsea med nio mål.

Liverpool hade tagit fyra raka segrar, toppade tabellen och ledde på torsdagen 1-0 borta mot Manchester City som vunnit åtta raka hemmamatcher. Men ett bortdömt mål och två mål av City innebar första förlusten på nästan en månad. Och dessutom ett fall från första till fjärde plats.

Men Liverpools tränare Brendan Rogers är lugn:

Jag är väldigt stolt över spelarna, sade Rogers till klubbens hemsida.

- Dom spelade en strålande match mot ett toppenlag som är fullt av europeiska toppspelare.

Och att Liverpool "bara" är fyra, tre poäng bakom Arsenal, två efter City och en poäng bakom Chelsea är inget som stör.

- Vårt stora mål är att parkera i topp fyra. Det har varit klubbens mål i flera år.

Senaste säsongen Liverpool slutade serien i topp fyra var 2009, och den senaste av 18 ligatitlar kom 1990. För den här säsongens upplaga är anfallsspelet inget problem, det är i stället att bevaka ledningen. Mot City släppte man in avgörande 2-1 precis före pausen.

- Vår entusiasm och attityd är att göra mål. Men när det är tre-fyra minuter kvar till halvtid så är det viktigt att du kontrollerar matchen och det gjorde vi inte tillräckligt bra.

Publicerad 2013-12-27 kl 18:49