Chelsea nollat i stormötet - Leicester ny serieledare: "Var riktigt bra"

Leicester imponerade och tog tidigt ledningen mot Chelsea genom Wilfred Ndidi.
London-laget lyfte aldrig efter det, och föll med 2-0.

Chelseas tyska nyförvärv Timo Werner har haft en tung start i Premier League. Fyra mål på 18 matcher är inte vad Frank Lampard hoppades på, och mot Leicester fick tysken inleda på bänken.

Leicester skulle få utdelning drygt fem minuter in i matchen när bollen studsade ut från Chelsea-straffområdet. Där stod Wilfred Ndidi, som laddade, och tryckte till på halvvolley. Med hjälp av stolpen letade sig bollen in, och 1-0 var ett faktum.

I den 38:e minuten såg Chelsea ut att tilldömas en straff när Christian Pulisic fälldes av Leicesters Johnny Evans. Dock visade VAR-granskningen att förseelsen skedde utanför straffområdet. Istället fick London-laget en frispark som Mason Mount skickade en bra bit över.

Leicester utökade sin ledning i anfallet efter. James Maddison drog i djupet, fick bollen, och rullade behärskat in 2-0.

Med fem minuter kvar av matchen såg hoppet ut att tändas för Chelsea. Men inbytte Timo Werners mål vinkades av för offside. Den riktiga forceringen uteblev, och matchen slutade 2-0.

I och med segern går Leicester upp i toppen av Premier League, en poäng före Manchester United.

Efter matchen uttryckte James Maddison sin glädje.

- Det låter bra att säga att vi är serieledare. Förmodligen bara i 24 timmar, men psykologiskt viktigt för vi har jobbat väldigt hårt. Jag tycker det här var vår bästa prestation på hela säsongen. Vi var riktigt bra idag, säger Maddison enligt BBC.

Leicester: Schmeichel - Justin, Fofana, Evans, Castagne - Ndidi, Tielemans - Albrighton, Maddison, Barnes - Vardy.

Chelsea: Mendy - James, Rüdiger, Thiago Silva, Chilwell - Havertz, Kovacic, Mount - Hudson-Odoi, Abraham, Pulisic.