Chelsea sänkte Wigan - Lampard mot målrekordet

Framk Lampard kan tvingas lämna Chelsea - men efter sitt mål mot Wigan är han på väg att bli klubbens målfarligaste någonsin.

Chelsea tog tillbaka tredjeplatsen i ligan på lördagen. 4-1-vinsten mot Wigan räckte för att peta Londonrivalen Tottenham ett hack neråt i tabellen.

25 minuter in i matchen så hade Chelsea inte lyckats etablera någon ordentlig dominans i matchen, men lyckades ändå ta ledningen. David Luiz spelade fram Torres som slog en delikat passning till Ramires som i sin tur satte bollen i ena krysset.

Efter 56 minuter ökade Eden Hazard på till 2-0 tack vare ett precist inlägg från Cesar Azpilicueta.Shaun Maloney reducerade dock blixtsnabbt och ställningen var därmed 2-1.

I matchminuterna 87 och 91 slog Chelsea in två spikar i kistan genom att Frank Lampard och Marko Marin satte varsitt mål. Lampard dunkade in bollen från straffområdeslinjen efter att Juan mata svarat för en listig överhopping på Eden hazards passning. Vid 4-1 räddade först Ali al-Habs ett skott från Chelsea men Marko Marin nickade påpassligt in returen.

Nu ligger Chelsea trea igen, en tabellplacering som Tottenham lånade ett kort tag under lördagen. Målet som Frank Lampard gjorde var hans elfte den här säsongen och 198:e totalt. Bobby Tambling har toppnoteringen totalt sett, efter sina 202 ligamål för klubben på 60- och 70-talet.

Chelsea: Cech, Azpilicueta, Ivanovic, Cahill, Cole, Luiz, Ramires, Oscar, Lampard, Hazard, Torres.
Bänken: Turnbull, Mata, Ferreira, Marin, Ba, Benayoun, Bertrand.

Wigan: Al Habsi, Stam, Scharner, Caldwell, Figueroa, McCarthy, McArthur, Beausejour, Espinoza, Maloney, Di Santo.
Bänken: Robles, Kone, Jones, Henriquez, Gomez, McManaman, Golobart.

Publicerad 2013-02-09 kl 18:34