Chelsea skuggar i guldjakten

Chelsea hänger på Manchester united i ligatoppen efter 2-0 borta mot Newcastle.

Chelsea såg till att bevara spänningen i Premier League genom att bortaslå Newcastle med 2-0. 17 mål bättre målskillnad är nu det enda som skiljer upp till Manchester United.

Michael Ballack satte en straff mot Manchester United och på måndagen blev han återigen matchhjälte. Tysken sumpade ett gyllene läge i första halvlek.

Han väntade för länge, kom för nära mål och sköt utanför när vinkeln blev för dålig. Men med 1-0-nicken på Didier Drogbas frispark i 60:e minuten revanscherade anfallaren sig.

Terry räddade
Newcastle var starkast i första halvlek. Hemmalagets Michael Owen hade en ypperlig chans inledningsvis när han sprang sig fri men fick inte rätta träffen och bollen gick högt över ribban. Nästa stora möjlighet blev en dubbelchans.

Obafemi Martins förlorade kampen om bollen i straffområdet, men Chelseaförsvarets rensning nådde Mark Viduka. Petr Cech räddade första gången, på returen var Owen framme men då fanns lagkapten John Terry på mållinjen.

Nytt Chelsea

Gästerna verkade inse matchens betydelse i andra halvlek, det var ett helt nytt lag som kom ut på planen. Terrys nick i ribban var bara en i raden av chanser. Och även efter Ballacks mål fortsatte Chelsea anstormningen.

Florent Malouda var ett klart bevis för Chelseas nya ansikte. Han gick från att ha varit mindre lyckad första 45 till snabba attacker i andra och fransmannens andra ligamål kom med åtta minuter kvar. Matchen var punkterad men redan 1-0 kändes som en säker ledning med tanke på hur lite Newcastle tilläts skapa efter pausvilan.