Chelsea slog Newcastle - passerar Liverpool: "Spelade med mod"

Chelsea segrade över Newcastle hemma på Stamford Bridge.
I och med vinsten passerar Chelsea Liverpool - och går upp på fjärde plats i ligan.
- Vi spelade med mod idag, säger Chelsea-tränaren Thomas Tuchel enligt Sky Sports.

Chelsea har fått upp farten efter att Thomas Tuchel tog över som tränare. Inför kvällens match mot Newcastle kunde London-klubben, vid seger, ta sig om Liverpool.

Men det skulle börja tungt för Chelsea, som tvingades till ett byte efter en kvart. Tammy Abraham utgick skadad, in kom Olivier Giroud.

Och det var fransmannen som skulle göra 1-0 efter en halvtimme. På inspel från Timo Werner kunde Giroud enkelt rulla in ledningsmålet.

Minuter senare höll sig nyss nämnde Werner framme på en hörna och dubblade ledningen, 2-0, vilket stod sig halvleken ut.

I den andra halvleken kontrollerade Chelsea matchen. De riktigt heta målchanserna framåt uteblev, men samtidigt kändes de stabila defensivt.

Matchen slutade 2-0.

- Jag gillade första halvlek där vi spelade med mod och hade mycket boll i deras box, samtidigt som vi lyckades hålla dem borta från vår box. Sedan blev det lite sämre i resten av matchen där vi gjorde en del misstag, säger Thomas Tuchel enligt Sky Sports.

Chelsea: Kepa - Azpilicueta, Christensen, Rüdiger - Hudson-Odoi, Jorginho, Kovacic, Alonso - Werner, Abraham, Mount.

Newcastle: Darlow - Krafth, Clark, Lascelles, Lewis - Willock, Hayden, Shelvey, Almiron - Gayle, Saint-Maximin.