Women´s Superleague

Chelsea gjorde processen kort med Arsenal.
Svensklaget vann stormötet med hela 4-1 i WSL.
- Det var en insats på Champions League-nivå, alla var otroliga, säger Chelsea-tränaren Emma Hayes till BT Sport enligt BBC.

Chelsea, med landslagsbackarna Magdalena Eriksson och Jonna Andersson, bortaspelade under söndagen i ett derby- och toppmöte med Arsenal på Meadow Park. Arsenal toppade inför matchen WSL med fyra poäng ner till Chelsea och därmed jagade svensklaget tre poäng, vilket det i slutändan också blev efter en målglad första halvlek.

Tio minuter in i matchen var Chelsea i ledning. Bethany England tog vara på en passning från Guro Reiten och ordnade 1-0. Tre minuter senare var det dags igen - 2-0 till Chelsea efter mål av storstjärnan Samantha Kerr. Därmed hade Chelsea matchen i egna händer och fortsatte dessutom framåt.

Efter en frispark på offensiv planhalva slog Chelsea-yttern Sophie Ingle till utanför straffområdet med ett vackert avslut i mål till 3-0 efter 20 minuter. Det stod sig första halvlek ut och i andra halvlek kontrollerade mestadels det blåklädda laget matchen.

- Jag tittade på min klocka efter 22 minuter och vi ledde med 3-0. Då tänkte jag för mig själv: "Vilken konstig situation att vara i", säger Chelsea-tränaren Emma Hayes till BT Sport enligt BBC.

Arsenal lyckades aldrig komma riktigt nära och i stället spelade Jonna Andersson i 67:e minuten fram Guro Reiten till 4-0 med ett precist inlägg, som Reiten nickade i mål. Arsenal reducerade i slutskedet, men kom inte närmare än så och matchen slutade med 4-1-seger för Chelsea på bortaplan.

- När vi spelar så här är det riktigt tufft (att möta oss). Det var en insats på Champions League-nivå, alla var otroliga, säger Hayes.

- Jag tycker att matchen var över i halvtid. Jag är alltid stolt över mina spelare för hur de representerar klubben och jag är alltid glad över att träna dem. Det var den här matchen som inte gick som vi tänkte, säger Arsenal-tränaren Joe Montemurro till BT Sport enligt BBC.

Chelsea är fortsatt trea, men nu med en poäng upp till Arsenal på andraplats och en poäng upp till Manchester City i serieledning. Chelsea har dock en match färre spelad än toppkonkurrenterna i ligan.

Chelsea: Berger - Mjelde, Eriksson, Bright, Andersson - Ingle, Soyun, Kerr, Reiten, England - Cuthbert.

Arsenal: Zinsberger - Schnaderbeck, Williamson, Quinn, Nobbs - Van de Donk, Little, Roord - Wälti, Miedema, McCabe.

Publicerad 2020-01-19 kl 16:56