Chelsea tappade poäng efter Brighton-ytterns cykelspark

Chelsea var på väg mot seger mot Brighton.
Då stod Alireza Jahanbakhsh för en konstspark och räddade en poäng för Graham Potters lag.
- Det är en otrolig känsla. När jag skulle bli inbytt kunde jag känna att jag skulle påverka matchen, säger Jahanbakhsh till BBC.

När Brighton tog emot Chelsea på den engelska sydkusten var det Brighton som skapade första målchansen och det var Steven Alzate som fick den. Yttern drev in bollen i straffområdet och sköt ett lågt skott mot bortre stolpen som smet precis utanför målramen.

Istället tog Chelsea ledningen kort därefter. På en hörna sköt Tammy Abraham mot mål, ett skott som täcktes av en försvarare och hamnade rakt i gapet på César Azpilicueta. Han kunde från nära håll peta in 1-0.

Brighton skapade tryck i den andra halvleken och fick utdelning med mindre än tio minuter kvar efter ett riktigt konstmål av Alireza Jahanbakhsh. Brighton hade en hörna som nickades ner av Lewis Dunk mot iraniern, som cykelsparkade in kvitteringen i bortre hörnet. Målet var ytterns andra på två matcher efter att han gått mållös 18 månader i Brightontröjan.

- Det är en otrolig känsla. När jag skulle bli inbytt kunde jag känna att jag skulle påverka matchen, säger poängräddaren till BBC.

Brighton var nära att även göra 2-1, men Kepa Arrizabalaga gjorde en fin fotparad på ett skott från Neal Maupay i slutminuterna och räddade en poäng till Chelsea. Poängen gör att Chelsea ligger kvar som fyra i tabellen, medan Brighton tillfälligt klättrar upp på plats 13.

Brighton: Ryan - Montoya, Webster, Dunk, Burn - Propper, Bissouma - Alzate, Mooy, Trossard - Maupay

Chelsea: Arrizabalaga - Azpilicueta, Rüdiger, Zouma, James - Jorghino, Kanté - Pulisic, Mount, Willian - Abraham