Chelsea tappade segern - men lyfte till CL-plats

Chelsea hade i kväll chans att gå upp på tredjeplats.
Då misslyckades laget med det och kryssade mot Burnley.
- Vi försökte med allt, säger Chelsea-backen David Luiz till Sky Sports.

Chelsea var i kväll på jakt efter tre poäng hemma mot Burnley i kampen om de fyra Champions League-platserna i Premier League. Londonklubben hade inför mötet endast sämre målskillnad än Arsenal på fjärdeplats och kunde vid seger även gå förbi Tottenham och upp på tredjeplats i ligatabellen.

Inledningen av mötet blev intensiv. Burnley tog först ledningen i matchen efter ett fint volleyskott av Jeff Hendrick i mål, men fyra minuter senare var det kvitterat. Eden Hazard vände och vred på vänsterkanten innan han spelade fram Ngolo Kante framför mål som dunkade in bollen i mål till 1-1.

Två minuter senare var det dags igen. Gonzalo Higuain mötte ett inspel i straffområdet och sköt med full kraft bollen via ribban och in i mål till 2-1. Vändningen var därmed inom loppet av två minuter fullbordad. Men matchen svängde vidare.

Burnley kvitterade i den 24:e minuten genom Ashley Barnes till 2-2 och därmed var det delad poäng in i halvtid. Chelsea försökte och försökte framåt i andra halvlek, men lyckades inte skapa speciellt farliga målchanser.

I slutändan misslyckades Chelsea med att ta vara på möjligheten att gå upp på tredjeplats och fick i stället vara nöjt med att vara ny fyra i tabellen i Premier League. Chelsea har en poäng ner till Arsenal på femteplats, men med en match mer spelad.

- Vi försökte med allt för att vinna matchen. Det är svårt när du spelar mot ett lag som har två chanser och gör två mål och sedan inte vill spela matchen, säger Chelsea-backen David Luiz till Sky Sports.

- Det är antifotboll att slösa tid hela tiden och speciellt när du har bollen. Deras spelare lade sig ner och avbröt matchen. De spelade med elva man i straffområdet. Det är svårt att göra mål mot ett lag som spelar så, säger han till Sky Sports.

Burnley-målvkaten Tom Heaton var i sin tur nöjd med att hans lag tog en poäng.

- Det är en jätteviktig poäng. Vi visste att det skulle bli en tuff match. Du kunde se hur mycket det betydde för killarna. Vi har varit väldigt bra på offensiva och defensiva omställningar, säger Heaton till Sky Sports.

Chelsea: Kepa - Azpilicueta, Christensen, Luiz, Emerson - Jorginho, Kanté, Loftus-Cheek - Hudson-Odoi, Hazard, Higuaín.

Burnley: Heaton - Lowton, Tarkowski, Mee, Taylor - Hendrick, Cork, Westwood, McNeil - Barnes, Wood.