Chelsea upp i serieledning efter ny seger

Women´s Super League

Efter premiärförlusten mot Arsenal har Chelsea fått upp farten i det engelska ligaspelet.
Under lördagseftermiddagen gick Londonklubben upp
serieledning efter 3-1 mot Brighton.

Fjolårstvåan från Champions League hade dubbla storsegrar i rad i bagaget inför dagens möte. Förra helgen städades Birmingham enkelt av med 4-0. I dag var det dock tuffare motstånd då Brighton väntade - ett Brighton som hade två vinster på tre matcher.

Chelsea inledde väldigt bra. Med en hög press och ett snabbt samt varierat passningsspel skapade de målchanser omgående. Efter nio minuters spel satte Guro Reiten dit ledningsmålet. Den norska landslagsspelaren tryckte distinkt dit avslutet från en vänsterposition

Samantha Kerr stod sedan för ett mål som kan bedömas som typiskt för just henne. Anfallaren klev upp i en duell mot både mittback och målvakt och vann den som ofta annars. Det betydde 2-0 strax före halvtid.

Brighton skakade liv i matchen genom ett reduceringsmål från Danielle Carter i inledningen på den andra halvleken. Närmare än så kom dock inte Brighton. Chelsea satte i stället dit 3-1 med tio minuter kvar av matchen. Denna gång genom Bethany England. Detta blev slutresultatet och Chelsea kunde glädjas åt segern.

Chelsea går efter dagens seger upp på nio poäng. Magdalena Eriksson spelade som alltid med lagkaptensbindeln på armen. Hon spelade hela matchen medan Jonna Andersson och Zecira Musovic startade på bänken. De två sistnämnda fick göra sina första starter i år i en cupmatch som spelades i veckan. Andersson hoppade in med sju minuter kvar av dagens match.