Chelsea vände mot Southend

Southend - Chelsea 1-4 (1-1)

1-0, '15, Barrett; 1-1, '45, Ballack; 1-2, '60, Kalou; 1-3, '77, Anelka; 1-4, '90 Lampard

Southend tog emot Chelsea i omspel i FA-cupens tredje runda. Det första mötet på Stamford Bridge slutade 1-1.

Efter en kvarts spel exploderade Roots Hall då Southend tog ledningen. Det var mittbacken Adam Barrett som helt ostörd fick gå upp och nicka in 1-0 på hörna. Chelsea reste sig dock efter kallduschen och precis innan halvtid då Michael Ballack utnyttjade svag kommunikation mellan Southends målvakt och en försvarare. Tysken satte behärskat bollen i öppet mål.

I andra halvlek var det inget snack om saken. Kalou gjorde 2-1 i den 60:e minuten. Nicolas Anelka utökade med kvarten kvar och Frank Lampard avslutade målskyttet på övertid. En lättad Luiz Felipe Scolari kunde därmed pusta ut.

Chelsea fick dock lite smolk i bägaren då Joe Cole linkade av planen i den andra halvleken med en befarad knäskada.

Publicerad 2009-01-14 kl 23:36