Chelsea vann London-derbyt

Vi fick se ett London-derbyt mellan Chelsea och West Ham där serieledarna Chelsea kunde dominera från första stund. En stolpträff blev West Hams enda riktigt farliga läge.

Diego Costa

Eden Hazards medverkan mot West Ham var osäker men stjärnan klarade ett sent fitnesstest och är med från start på Stamford Bridge. I gästernas startelva saknades Alex Song, som vilas och startar på bänken.

Efter fyra minuters spel fick Oscar ett jätteläge efter att West Ham-försvaret agerat tafatt. Men brassen dundrade den studsande bollen högt över målet.

Gary Cahill hade sedan en fin möjlighet men hans hårda skott gick rakt på Adrian som kunde rädda.

I den 31:a minuten skulle Chelseas spelövertag ge utdelning. Diego Costa nådde högst på en hörna och skarvade bollen vidare. John Terry dök upp framför målet och styrde in 1-0 till hemmalaget.

Efter en timmes spel utökade hemmalaget ledningen till 2-0. Lagets skyttekung Diego Costa utmanade West Ham-försvaret och med en dribbling lurade han tre försvarare innan han satte bollen i det bortre hörnet.

West Ham hade en prima chans att reducera Morgan Amalfitano snyggt chippade bollen - men i stolpen. Dessförinnan hade Chelsea haft stora chanser att utöka sin ledning ytterliggare.

Men till slut blev det en komfortabel seger i London-derbyt för Chelsea, som vann med 2-0.

Lagens startelvor:

Chelsea: Courtois - Ivanovic, Cahill, Terry, Azpilicueta - Fabregas, Matic - Willian, Oscar, Hazard - Diego Costa.

West Ham: Adrian; Jenkinson, Collins, Reid, Cresswell; Noble, Kouyate, Nolan, Downing; Carroll, Valencia.

Publicerad 2014-12-26 kl 15:05