Chelsea vann Londonderbyt - spelade ut Tottenham

Chelsea spelade ut Tottenham och vann Londonderbyt komfortabelt med 1-0.
Förlusten är Tottenhams tredje raka.
- Vi borde gjort fler mål, säger Chelseas Mason Mount efter matchen.

Ett Tottenham utan lagkaptenen Harry Kane tog emot Chelsea i Premier League under torsdagskvällen. Londonderbyt var Chelseas nye tränare Thomas Tuchels första, och bara hans tredje match som tränare för Chelsea.

Chelsea öppnade matchen klart bäst och tryckte på framåt. Lagets passningsspel öppnade upp Tottenhams försvar och de kunde skapa flera farliga anfall. Efter cirka 23 minuter fick Chelsea straff då Timo Werner fällts i straffområdet, och straffen satt Jorginho dit stensäkert. Hugo Lloris var chanslös.

I mitten på den andra halvleken tvingades Chelseas stjärnmittback Thiago Silva kliva ut skadad. Han ersattes med dansken Andreas Christensen. Den första halvleken slutade 1-0 efter stor Chelsea-dominans.

Den andra halvleken såg till stora delar ut som den första, även om Chelsea föll tillbaka något och bevakade sin ledning. Tottenham försökte forcera på slutet, men lyckades inte göra några mål. Matchen slutade således 1-0 till Chelsea som vann på bortaplan.

I och med segern går Chelsea om Tottenham i tabellen. De har nu tre poäng mer, även om Tottenham har en match mindre spelad. Förlusten var Tottenhams tredje raka i ligan.

- Vi är superglada över resultatet. Det var en tuff match mot en tuff motståndare, men vi gjorde det väldigt bra och kontrollerade matchen. Jag är glad över kämparglöden och attityden i försvarsspelet, säger Thomas Tuchel till BT Sport efter matchen.

Tottenham: Lloris - Aurier, Alderweireld, Dier, Davies - Höjbjerg, Sissoko - Bergwijn, Ndombele, Son - Vinicius

Chelsea: Mendy - Azpilicueta, Silva, Rüdiger - James, Jorginho, Kovacic, Alonso - Hudson-Odoi, Werner, Mount