Chelsea vann Londonderbyt

Chelsea vann matchen mot Arsenal med 2-1. Mata låg bakom båda Chelseas mål med två välplacerade frisparkar.

Mata

Chelsea bortabesegrade Arsenal med 2—1 i Premier League-fotbollen på lördagen. Chelsea tog ledningen genom Fernando Torres i den 20:e matchminuten. En frispark nådde Torres, som på volley kunde bredsida bollen i nät från nära håll.

Arsenals replik kom ett par minuter innan halvtidsvilan. Gervinho vände runt snabbt inne i Chelseas straffområde och dunkade upp bollen i nättaket. Chelsea-målvakten Petr Cech var utan chans.

Chelseas segermål kom i den 53:e minuten och var märkligt till sin natur. En frispark från Juan Mata gick i mål, men nuddade på vägen Arsenal-backen Laurent Koscielnys utsträckta ben.

Arsenal försökte därefter få till ett kvitteringsmål. På övertid hade Olivier Giroud ett utmärkt läge när han rundade en utrusande Petr Cech. Men Giroud tappade vinkel och det skottet gick i burgaveln.

Chelsea är ännu obesegrat och toppar Premier League. Med segern mot Arsenal är marginalen mellan London-lagen nu sju poäng.

Publicerad 2012-09-29 kl 13:54