Chelsea vann toppmötet - City med första förlusten för säsongen

Chelsea vann toppmötet mot Manchester City.
Bakom segern låg Eden Hazard med två framspelningar.
- Vi var tvungna att slita hårt men vi tog vara på våra chanser. Vår plan gick bra. Vi har haft några dåliga resultat men vi försöker hela tiden förbättras, säger David Luiz till BT Sport.

Manchester City hade inte förlorat på hela säsongen i Premier League. Inför mötet med Chelsea placerade man sig dock på andra plats, sedan Liverpool gått om efter 4-0 mot Bournemouth tidigare under dagen.

Första halvlek mellan lagen såg länge ut att sluta mållöst, men i den 45:e minuten klev N’golo Kanté fram för Chelsea. Fransmannen fick bollen efter ett inspel från vänster av Eden Hazard och vräkte upp 1-0 i nättaket.

Det viktigaste är att jag ger allt jag har på planen. Men jag är väldigt glad att jag gjorde mål också, säger Kanté till BT Sport efter matchen.

I den andra halvleken tryckte City fram sina positioner men lyckades få hål på Kepa i Chelsea-målet. I stället var det hemmalaget som skulle göra nästa mål i matchen. Med knappa kvarten kvar nådde David Luiz högst i straffområdet och skarvade in 2-0. Återigen var det Hazard som svarade för framspelningen.

- Vi var tvungna att slita hårt men vi tog vara på våra chanser. Vår plan gick bra. Vi har haft några dåliga resultat men vi försöker hela tiden förbättras, säger Luiz.

Målet blev matchens sista och Chelsea knappade därmed in på City i toppen av Premier League. Avståndet upp till Manchesterlaget är nu sju poäng. För City innebär förlusten att man misslyckades med att ta sig förbi Liverpool, som toppar Premier League.

Chelsea: Kepa – Azpilicueta, Rudiger, Luiz, Alonso – Jorginho, Kante, Kovacic – Willian, Pedro, Hazard

Manchester City: Ederson – Walker, Stones, Laporte, Delph – Fernandinho, David Silva, Bernardo Silva  - Mahrez, Sterling, Sane