Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Chelseas glädje: Afrikanerna får spela Londonderby

Här är ett glädjebesked till serieledande Chelsea. Klubbens afrikanska stjärnor får stanna ytterligare en match innan de åker på landslagsspel.

Den engelska storklubben har flera tongivande spelare som tagits ut till de afrikanska mästerskapen. Såväl Didier Drogba som Michael Essien, Salomon Kalou och John Oni Mikel blir borta med respektive nation i cirka en månad.

Turneringen startar den 10 januari och enligt bestämmelserna kan de deltagande länderna göra anspråk på sina truppmedlemmar två veckor före premiärmatchen.

Men nu meddelar Chelsea att man kommit överens med Elfenbenskusten och Nigeria om att få använda tre av spelarna även i måndagens derby mot Fulham. Ett glädjebud, särskilt med tanke på den svajiga form som kommit över laget. På annandagen nådde man bara 0-0 mot Sebastian Larssons Birmingham och pressades stundtals.

Vad gäller ghananen Essien är han skadad och inte aktuell för Premier League-mötet. Däremot väntas mittfältaren bli frisk lagom till att mästerskapen börjar i Uganda.

Publicerad 2009-12-27 kl 14:12
Annons
Annons
Annons