Chelseas svacka djupare efter förlust mot Aston Villa

Aston Villa tog en stark bortaseger mot ett Chelsea som börjar närma sig kristillstånd. Darren Bent avgjorde i comebacken med matchens sista mål fram till 3-1.

Efter en relativt trevande inledning glidtacklade Dunne Drogba i den 22:a minuten utan att träffa bollen. Chelsea fick straff och Drogba kunde själv med viss möda trycka in 1-0 för Chelsea, hans 150 mål för klubben. Ledningen höll bara i fem minuter. Charles N'Zogbia stod för en fin prestation på vänsterkanten och spelade bolle till Ireland vars första avslut täcktes av Terry, men som kunde trycka in kvitteringen på returen.

Mata fick ett gyllene läge efter 34 minuter efter ett inspel från Drogba. Spanjoren fick dock inte kontroll på bollen tillräckligt fort och avslutet, som först var i öppet läge, täcktes. Ramires var precis innan paus nära att nicka Chelsea till ledning efter att ha blivit serverad av Mata på frispark. Bollen gick dock tätt utanför stolpen och lagen gick till halvtidsvila vid ställningen 1-1.

Tidigt i den andra halvleken fick Aston Villa ett jätteläge till att ta ledningen då Agbonlahor kom helt fri efter en kontring. Cech lyckades dock rädda engelsmannens svaga avslut.

Efter 62 minuter kom Fernando Torres in på plan. Efter bara någon minut avlossade han ett rungande skott från långt håll, rätt upp i ribban. Spanjoren spelade sedan fint fram Drogba som fri i bra läge inte lyckades träffa målet. Inhopparen Bosingwa svarade för ett tungt avslut med vänsterfoten som parerades av Guzan till en hörna efter visst besvär.

I stället gav Stiliyan Petrov Villa ledgningen efter att ha blivit frispelad. David Luiz tappade helt i sin markering och en fri Petrov var iskall i avslutet med vänsterfoten. Tre minuter senare sattes spiken i kistan efter att Frank Lampard slarvat bort en passning på egen planhalva som Darren Bent utnyttjade på bästa sätt.

Chelsea ser allt mer ut som ett lag utanför topp fyra och riskerar att missa Champions League-spel nästa säsong om lagets svacka fortsätter.