Chelseas svit bruten - förlorade efter 33 (!) obesegrade matcher

Women´s Superleague

33 matcher utan förlust.
Men mot Brighton bröts Chelseas svit.
Brightons Megan Connolly avgjorde matchen när hon drog in en hörna direkt i mål.

Chelseas damlag gick in i matchen mot Brighton utan att ha förlorat på de 33 senaste matcherna i ligan, och även söndagens match började bra.

Erin Cuthbert hittade fram till Sam Kerr som gav Chelsea ledningen efter fem minuter, men glädjen vara inte länge. I den åttonde minuten kvitterade Aileen Whelan på nick, assisterade av Megan Connolly.

Matchen stod sedan och vägde, men med nästan tio minuter kvar fick Brighton en hörna. Megan Connolly stegade upp och slog in hörnan - som gick direkt in i mål och 2-1 till bortalaget Brighton var ett faktum.

Chelsea lyckades inte kvittera och matchen slutade således 2-1, vilket var Chelseas första förlust efter 33 raka matcher obesegrade. Svenskarna Magdalena Eriksson och Jonna Andersson spelade hela matchen, samtidigt som Zecira Musovic satt på bänken.

Härnäst för Chelsea väntar match mot Arsenal på onsdag.