POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
PREMIER LEAGUE
7v

Chelseas värvningsförbud hävs – får värva i januari

Foto: Bildbyrån

Chelsea överklagade Fifas värvningsförbud till Cas.
Nu har idrottens skiljedomstol kommit med ett beslut – Chelsea får värva med start från januarifönstret.

I februari i år straffades Chelsea från att värva spelare i två transferfönster, detta efter att ha brutit mot Fifas regler kring värvningar av spelare under 18 år. Fifa skrev då att Chelsea hade brutit mot regelverket gällande 20 minderåriga spelare, men att klubben även gjort andra överträdelse vid värvningar. Totalt ska Fifa ha undersökt upp emot 92 spelare som Londonklubben har värvat under de senaste åren. I samband med detta bötfälldes även klubben med 5,6 miljoner kronor.

Chelsea, som ansåg sig vara oskyldiga, överklagade beslutet till Fifas överklagningsnämnd, men fick avslag i början av maj. Därefter beslutade klubben att ta fallet vidare till Cas, idrottens skiljedomstol, som nu fattat ett beslut: Chelseas värvningsförbud hävs – och klubben får börja värva i januari igen.

I sitt beslut skriver Cas följande:

"Utredaren anser att antalet regelbrott Chelsea hade begått enbart var en tredjedel av det Fifa hade kommit fram till och att övriga regelbrott inte var lika allvarliga som Fifa ansåg. På grund av detta valde utredaren att sänka straffet till ett transferfönster samt att halvera bötesbeloppet".

Publicerad 2019-12-06 kl 12:06
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå