Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Chocken för Chamakh och Tevez - förbud mot halsdukar

Här är chocken för Chamakh och Tevez.
Från nästa säsong förbjuds de populära halsdukar, så kallade snoods, som poppat upp i Premier League den här säsongen.

På lördagen beslutade organet IFAB, bestående av fyra representanter från FIFA och en vardera från fotbollförbunden i länderna på de brittiska öarna, att det från och med 1 juli inte längre är tillåtet att använda så kallade snoods. En snood är ett särskilt slags halsduk som burits av många spelare, inte minst i Premier League, under de kalla vintermånadernas matcher.

Förbudet gäller alla världens ligor, men får av allt att döma störst effekt i de mer nordligt beägna länderna. På engelsk mark har snoods debatterats flitigt, och många har av olika skäl hävdat att de inte hör hemma inom fotbollen. Andra har haft svårare att se några egentliga negativa effekter med plagget.

Bland spelarna som gillat att använda snoods finns bland andra Carlos Tevez, Marouane Chamakh, Samir Nasri, Yaya Toure, Francesco Totti, Lionel Messi, Mario Balotelli, Pepe Reina och en mängd andra.

På samma möte kom IFAB fram till att testerna med målkamerateknik fortgår under ett år till, eftersom man ännu inte hittat något system, av tio olika alternativ, som fungerat tillfälligt.

Publicerad 2011-03-05 kl 16:37
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons