City förnedrade Burnley

BURNLEY-MANCHESTER CITY 1-6
4' Adebayor, 5' Bellamy, 7' Tevez, 20' Vieira, 45' Adebayor, 58' Kompany, 71 Fletcher

Manchester City jagar Champions League-spel och mot Burnley visade man tidigt klassen. Tränaren Roberto Mancini hade valt att satsa på tre spelare offensiva krafter i Emmanuel Adebayor, Carlos Tevez och Craig Bellamy - efter sex och en halv minut hade alla nätat och stora delar av publiken vände hemåt.

De som stannade fick se sitt lag fortsätta att skämma ut sig. Citys spelare fick göra lite som de vill och efter 20 minuters spel nickade Patrick Vieira in 4-0 efter en hörna.

Med 4-0 slog City av lite på tempot, men det hindrade inte Adebayor från att sätta sitt andra för kvällen som avslutning på den fösta halvlelen.

Till den andra halvleken hade regnet tagit över och förvandlat planen till en pool. Då är det bättre att hålla bollen i luften och Vincent Kompany utnyttjade det till att nicka in 6-0.

Steven Fletcher reducerade med 20 minuter kvar men det var självklart inte mer än ett tröstmål.

Publicerad 2010-04-03 kl 20:53