City gav bort tre mål - hemska tavlor av Hart och Barry

Tre tavlor signerade Joe Hart och Gareth Barry. Sedan hade Manchester City tappat matchen mot Southampton.

Många matcher och flera månader återstår av Premier League-fotbollen. Men kan Manchester City hämta sig efter Southamptons utdelade propp?

Roberto Mancini såg nästan gråtfärdig ut sedan Joe Hart släppt bollen mellan benen och Steven Davis gjort 2—0.

Och när Gareth Barry med en så kallad behärskad bredsida placerade 3—1 i eget mål, närmade sig italienaren upplösningstillstånd.

Det är lätt att förstå managern.

City reste till S:t Mary's Stadium i hopp om att minska avståndet upp till Manchester United. Men i stället för full fokus bjöd City på ett försvarsspel som tog sig smått komiska proportioner. Riktig vad Barry sysslade med vet han nog inte ens själv.

United kan rycka

Oattackerad styrde han in bollen i Harts ena hörn. Ett självmål som har goda chanser att vinna titeln som "säsongens snyggaste".

City hämtade sig inte och Southampton höll sin 3—1-ledning matchen ut.

Mancini?

Så dags hade han bjudit på hela registret av sura miner och frustrerade gester.

Manchester United möter Everton på Old Trafford på söndagen. Seger där och United är tolv poäng före fjolårsmästaren City med tolv matcher kvar.

Tottenham befäste sin position i toppen hemma på White Hart Lane. Tack vare sin walesiske stjärna Gareth Bale. Han gjorde båda målen i 2—1-segern mot Newcastle. Bales vinstgivande mål kom med tolv minuter kvar att spela.

Svenskar bänkade

Men tiden som ligatrea blev kort. Chelseas 4—1 på Wigan förde Rafa Benitez gäng förbi Tottenham några timmar senare på lördagseftermiddagen. Ramires, Eden Hazard, Frank Lampard och Marko Marin ordnade målfesten på Stamford Bridge.

Chelsea är just nu bara fyra poäng bakom tvåan Manchester City.

Arsenal fortsätter jakten på Londonrivalerna i kampen om Champions League-platserna. Santi Cazorla sköt matchens enda mål borta mot Sunderland. Arsenal spelade de sista 30 minuterna med en man mindre sedan Carl Jenkinson fått rött kort men höll undan trots en stundtals intensiv hemmapress. Sebastian Larsson började på bänken i Sunderland, men kom in till andra halvlek.

Alexander Kacaniklic satt kvar på avbytarplatserna under hela Fulhams 0—0-match borta mot Norwich. Swansea slog jumbon Queens Park Rangers med 4—1 och Stoke gjorde 2—1 på Reading.

Southampton: Boruc, Clyne, Yoshida, Hooiveld, Fox, Cork, Schneiderlin, Steven Davis, Puncheon, Rodriguez, Lambert.
Bänken: Kelvin Davis, Forren, Ward-Prowse, Lee, Lallana, Richardson, Chaplow.

Man City: Hart, Zabaleta, Lescott, Javi Garcia, Clichy, Nasri, Toure, Barry, Silva, Aguero, Dzeko. Subs: Pantilimon, Maicon, Milner, Sinclair, Kolarov, Rodwell, Toure.

Publicerad 2013-02-09 kl 20:15