City klart för FA-cupsemi - Gündogan och de Bruyne nätade

FA-cupen

Manchester är vidare till FA-cupsemifinal.
Det efter mål av Ilkay Gündoğan och Kevin de Bruyne.
- Jag tycker vi hade lite problem att hitta ytor under den första halvleken. Everton gjorde det bra, det var inte lätt, säger målskytten Gündoğan till BT Sport efter matchen.

Robin Olsen fanns inte med i Evertons laguppställning till matchen. Svensken hade inför matchen problem med skador och det var därför svensken inte fanns med i Evertons trupp. I Manchester Citys startelva saknades Kevin de Bruyne som inledde på bänken i kvartsfinalen i FA-cupen.

Med den skicklige belgaren på bänken lyckades inte gästande City spräcka nollan under den första halvleken. Samtidigt fick inte hemmalaget Everton in någon boll i mål, vilket innebar att den första halvleken slutade mållöst, 0-0.

I den 58:e minuten var däremot bortalaget nära att ta ledningen genom Raheem Sterling, som avslutade mot mål i straffområdet. Evertons João Virgínia, 21, räddade dock avslutet snyggt med fingertopparna.

I slutet på drabbningen, i den 84:e minuten, kom matchens första mål. Efter att ett avslut gått i överliggaren knoppade tysken İlkay Gündoğan in 1-0.

Inte så lång tid senare skickade Kevin de Bruyne in 2-0 efter ett friläge, vilket blev matchens sista mål.

Därmed är City vidare till semifinal i FA-cupen. Everton är utslaget.

- Jag tycker vi hade lite problem att hitta ytor under den första halvleken. Vi var inte helt i rätt positioner tillsammans. Everton gjorde det bra, de försvarade bra och är ett bra lag, det var inte lätt, säger målskytten Ilkay Gündogan till BT Sport efter matchen och fortsätter:

- Vi spelar inte alltid så bra fotboll, men det handlar om att vara med i matchen och hitta de rätta lägena, att vara tålmodig.

Utöver att Manchester City nu är vidare i FA-cupen går laget starkt i ligan och är kvar i både Champions League och ligacupen.

Everton: Virginia - Coleman, Godfrey, Holgate, Mina, Digne - Allan, Gomes, Sigurdsson - Calvert-Lewin, Richarlison

Manchester City: Steffen - Walker, Dias, Laporte, Zinchenko - Fernandinho, Gündogan, Silva - Sterling, Jesus, Foden