City knappade in på United - Wolves trillade ur PL

Manchester City tog in två poäng på lokalrivalen United genom att slå Wolves med 2-0.

Samtidigt sparkade de ner motståndarna i The Championship.

När domaren blåste igång Wolverhampton-Manchester City så var det två skilda verkligheter de båda lagen stod inför. För Wolves innebar det att man inte fick förlora, då skulle nedflyttningen vara ett faktum., samtidigt som en vinst för City skulle göra att guldstriden i Premier League skulle spetsas till ytterligare i och med Manchester Uniteds poängtapp mot Everton tidigare på söndagen.

Och det var guldjägarna som drog längsta strået. I 27:e minuten passerade Gael Clichy Kightly och slog en säker passning förbi Bassong som hittade Agüero framför mål. Argentinaren tog behärskat hand om bollen och placerade med en bredsida in bollen bakom De Vries som gjorde sin första PL-start i Wolves mål.

Wolves satte sedan lite press på City i början av andra halvlek men kunde inte kapitalisera på någon av sina chanser. istället var det City som utökade. Med drygt en kvart kvar av ordinarie matchtid utökad Manchester City till 2-0 genom Nasri. Tevez slog en frispark vid mittlinjen medan Wolves bråkade med domaren. Bollen gick til Clichy som spelade tillbaka till Tevez som fortsatte mot mål innan Wolves fattade vad som pågick. Med en fin pass hittade Tevez Nasri som med ett lågt skott ordnade 2-0.

För City går titeljaken vidare samtidigt som Wolves kan ställa in sig på spel i The Championship nästa säsong.

Publicerad 2012-04-22 kl 18:32