City körde över Sunderland - svenskarna saknades

Nästjumbon Sunderland - utan Sebastian Larsson och Ola Toivonen - hade det tufft mot Manchester City. City öste på från start och kunde vinna med klara 4-1.

Manchester City inledde med gaspedalen tryckt i botten hemma mot Sunderland. Raheem Sterling nickade in 1-0 i den 12:e minuten, Yaya Touré pricksköt in 2-0 i den 17:e och Wilfried Bony satte 3-0 i den 22:e minuten.

Efter den drömstarten kunde City kontrollera skeendet i matchen. Kevin De Bruyne utökade till 4-0 i inledningen på den andra halvleken, och Fabio Borini hyfsade till sifforna till 4-1.

Men segern var det aldrig något snack om för City. Och efter Leicesters förlust tajtar det till sig i toppen.

- Nästa match spelar vi mot Leicester. Ingen vinner ligan i december, men det betyder inte att det kommer att bli enkelt att slå dem. På den andra halvan av säsongen måste vi möta lagen omkring oss. Det är viktigt att fortsätta med den här typen av insatser, säger City-tränaren Manuel Pellegrini till Sky Sports.

I Sunderland saknades skadade Sebastian Larsson och Ola Toivonen fick spendera hela matchen på bänken. Laget är nästjumbo i Premier League och har fem poäng upp till säker mark.