City krossade Villa efter Balotellis konstmål

City krossade Aston Villa - och gick upp i serieledning. Mario Balotelli visade vägen med en bicykleta till 1-0.

Mario Balotelli gav Manchester City ledningen i första halvlek. Och som han gjorde det. Den italienske anfallaren slängde kroppen bakåt och drog till med en bicykleta - rätt upp i nättaket.

I andra halvlek försökte sig Villa-backen Stephen Warnock på en bicykleta han också. Men Warnock missade bollen som i stället studsade fram till Adam Johnson. City-mittfältaren placerade snyggt in 2-0 förbi Shay Given.

Några minuter senare utökade City ledningen till 3-0 genom Vincent Kompany som knoppade in en hörna.

Warnock, som var olycksfågel vid Johnsons 2-0, revanscherade sig när han dunkade in 3-1-reduceringen ribba in.

Lyckan var dock bara kortvarig - i den 71:a minuten spelade Gareth Barry fram James Milner som från en position utanför straffområdet läckert smekte in 4-1 i Givens högra burgavel.

Segern för City innebär, tillsammans med att United bara fick 1-1 mot Liverpool, att lillebror City går om storebror United, upp i serieledning.