City nära att hämta i kapp 0-3 med en man mindre – United vidare

Manchester City var nära att kvittera Manchester Uniteds 3-0-ledning trots en man mindre på plan. Slutresultatet skrevs dock till 3-2 för United.

I Manchester Uniteds första anfall nickade Wayne Rooney in 1-0. Antonio Valencia stod för det perfekta inlägget och Wayne Rooney stötte bollen med skallen, via ribban och in i mål bakom Pantilimon i Citymålet.

Bara ett par minuter efter målet hoppade Vincent Kompany in i en tackling mot Nani. En onödig satsning och belgaren fick se det röda kortet för sin regelöverträdelse.

Efter en halvtimmes spel utökade Danny Welbeck Manchester Uniteds ledning då han på volley väldigt snyggt tryckte in 2-0 i det bortre hörnet.

Danny Welbeck gjordes ned i straffområdet knappt tio minuter efter 2-0-målet. United tilldömdes straff och Rooney stegade fram. Straffen var relativt svag och räddades av Pantilimon, men Rooney satte resturen med pannan – 3-0 United.

I halvtid byttes David Silva ut till förmån för Pablo Zabaleta i vad som fick ses som ett försök att hålla nere siffrorna. Men bara några minuter in i halvleken slog Kolarov in en frispark till 3-1. Ett visst hopp för tändes för hemmalaget.

I matchminut 65 kom City ännu närmare efter att Aguero snappat upp sin egen retur och petat in ännu en reducering för City, som trots en man utvisad lyckats komma igen bra i matchen.

Cityspelarna blev med knappt tio minuter kvar vansinniga efter att domaren valde att inte ge hemmalaget straff då Phil Jones fått bollen på handen efter ett inspel från kanten.

På tilläggstid fick City frispark i bra läge efter att Richards gjorts ner. Kolarov tryckte till, Lindegaard räddade och returen var så när att hamna hos Lescott som inte lyckades reagera i tid och missade bollen. Ytterst nära 3-3, men United höll ut och vann med 3-2.

Manchester City - Manchester United 2-3
0-1 Wayne Rooney (10')