City säkrade CL-platsen i Nordfeldts PL-debut

Manchester City säkrade i praktiken kvalplatsen till Champions League, på lokalkonkurrenten Uniteds bekostnad, när man kryssade mot Swansea, 1-1. Kristoffer Nordfeldt debuterade i Premier League för hemmalaget.

Eftersom City har betydligt bättre målskillnad än United, vars match mot Bournemouth ställdes in av säkerhetsskäl, räckte det i praktiken med en poäng borta mot Swansea.

Och det började bra. Efter en tilltrasslad situation, där ingen riktigt var säker på om det verkligen var dömt mål eller inte på grund av offside, stötte Kelechi Iheanacho in 1-0 till gästerna från nära håll.

Men strax före paus kvitterade Swansea. André Ayews frispark touchade muren och ställde Joe Hart i gästernas mål. Det blev en nervös väntan för Cityfansen i andra halvlek, men riktigt nära ett segermål kom aldrig Swansea.

City har därmed 18 plusmål att gå på ner till United.

Kristoffer Nordfeldt har därmed äntligen fått göra sin Premier League-debut. Målvakten har tidigare stått en match i FA-cupen och två i ligacupen.