City tappar på Liverpool – tappade till förlust mot Wolves efter Edersons utvisning

Edersons tidigare utvisning straffade sig för Manchester City mot Wolverhampton.
För trots 2-0-ledning förlorade City med 3-2, vilket gör att Liverpool drygar ut ännu mer i toppen av tabellen.
- Det var ganska speciellt. Jag kan knappa prata, säger matchhjälten Matt Doherty.

Gapet i toppen av Premier League blir större och större. Efter att Liverpool slog Leicester under annandagen var gapet mellan ettan och tvåan i Premier League 13 poäng, där Liverpool har en match mindre spelad. Trean i tabellen, Manchester City, hade under fredagskvällen chansen att minska avståndet till elva poäng, men borta mot Wolverhampton tappade Pep Guardiolas lag 2-0 till 3-2 i en match där Ederson blev utvisad tidigt.

För efter bara tio minuter slog Wolverhampton en boll i djupled och Diogo Jota kom fri mot Ederson. Anfallaren lyfte bollen förbi målvakten, som sprang rakt in i Jota och fällde honom. Det renderade i en frispark för Wolverhampton och en frilägesutvisning för Ederson och Claudio Bravo fick ersätta honom i målet.

Några minuter senare lyckades City trots det ta ledningen efter en minst sagt rörig sekvens. Efter en situation i straffområdet hjälpte VAR till att ge City straff för en stämpling på Riyad Mahrez, men Raheem Sterling slog den mot ena stolpen och Rui Patricio var nere och räddade straffen. Efter ytterligare en VAR-koll fick City slå om straffen på grund av att försvarsspelare rörde sig för tidigt och Patricio räddade ytterligare en gång, men returen hamnade rätt för Sterling som kunde slå in bollen för 1-0.

I den andra halvleken kom det två mål, ett var för lagen, inom kort tid. Först frispelade Kevin de Bruyne fram Raheem Sterling som kunde lyfta in sitt andra mål i matchen med en snygg chipp. Wolverhampton svarade dock snabbt genom Adama Traore, som borrade in 1-2 vid ena stolpen med ett skott utifrån.

Med mindre än tio minuter kvar av matchen kom även kvitteringen. Benjamin Mendy försökte oförklarligt täcka ut en boll över kortlinjen när Traore kom och vann bollen av Cityförsvararen. Han kunde spela in bollen till Raul Jimenez, som rakade in 2-2.

Smällen blev ännu tyngre med bara minuter kvar av ordinarie matchtid, när Matt Doherty tog sig fram och tryckte in bollen längs med marken för 3-2 och segern för Wolves. För Wolves kunde ta hem segern, trots att City fick ett fint frisparksläge i slutminuterna där Sterling var en ribbträff från ett hattrick och en poäng för gästerna. Matchen slutade 3-2 till Wolves, som därmed slagit Manchester City i lagens bägge möten den här säsongen.

- Det var ganska speciellt. De ledde med 2-0 vid ett tillfälle. Jag kan knappa prata själv. Bara att komma tillbaka i matchen var otroligt. Vi gav aldrig upp och det summerar vår form just nu, säger Doherty till Amazon Prime, enligt BBC.

- Det var en liten besvikelse att vi hamnade i underläge med 2-0 eftersom vi borde gjort det enklare för oss själva eftersom de hade en utvisning. Vi behöver återhämta oss och köra igen om två dagar.

Förlusten gör att City ligger kvar som trea i PL, 14 poäng efter serieledande Liverpool som har en match mindre spelad. För Wolves innebär segern att de kliver upp som ny femma, två poäng bakom Chelsea på den sista Champions League-platsen.

Wolverhampton Wanderers: Patricio - Dendoncker, Coady, Saïss - Doherty, Neves, Moutinho, Castro - Adama, Jimenez, Jota

Manchester City: Ederson - Walker, Fernandinho, Otamendi, Mendy - de Brutne, Rodrigo, B.Silva - Mahrez, Agüero, Sterling