Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

City tar bindeln ifrån Tevez: "Han accepterar beslutet"

Manchester City degraderar Carlos Tevez. Efter det ständiga flyttsnacket tar klubben kaptensbindeln ifrån honom.
- Han accepterar beslutet, säger Roberto Mancini.

Under en minst sagt turbulent sommar hoppade grodorna ideligen ur argentinarens mun. I olika intervjuer deklarerade han dels att han ville lämna England och återvända hem till Argentina, och dels att han ogillade staden Manchester och definitivt inte ville bo där en längre tid.

I slutändan blev Tevez trots allt kvar och mot Wigan på söndagen uppges han vara frisk nog att starta sin första match för den här säsongen. Däremot blir det inte som kapten – på grund av alla turer har ledningen gett det jobbet till Vicent Kompany.

- Orsaken är enkel. Carlos ville lämna oss av familjeskäl, vilket jag respekterade. Men nu är han fortfarande hos oss för att vi inte hittade någon bra lösning. Han är en fantastisk spelare som kan göra 20 mål i ligan, men jag bestämde redan i somras att ”Vinnie” ska vara kapten, säger Mancini till the Guardian.

Enligt managern ska Tevez ha godtagit beskedet eftersom ”han är en klok person”. Men om så är fallet märks det inte på superstjärnans vokabulär. För bara ett par dagar sedan berättade han i the Guardian att han kände sig i bra form och såg fram emot att leda City ”som kapten och symbol för en stor klubb”.

Tevez förklarade även att han hyser en ”hatkärlek” till Mancini som person och menade att duon tycker om varandra, men att de ibland har svårt att komma överens om saker och ting.

Publicerad 2011-09-10 kl 09:35
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons