City totalmosade Norwich - Balotelli axlade in mål

Mario Balotellis 4-1-mål mot Norwich lär bli omdiskuterat - helt fri framför mål styrde italienaren kaxigt in bollen med axeln.

Manchester City befäster serieledningen i Premier League efter en imponerande 5-1-utklassning hemma mot Norwich.

City tog ledningen hemma efter en dryg halvtimme. Micah Richards hittade Sergio Agüero i straffområdet - och argentinaren vände och vred på kanarieförsvaret innan han tåpajade in 1-0 vid John Ruddys bortre stolpe.

Efter halvtid utökade City ledningen till 2-0. Samir Nasris inte allt för hårda frispark långt utifrån tilläts studsa förbi samtliga försvarare och ställde Ruddy i Norwichmålet.

Med drygt tjugo minuter kvar hittade David Silva mittfältskollegan Yaya Touré med en öppnande passning i straffområdet. Ivorianen placerade elegant in 3-0 vid den bortre stolpen.

Steve Morison reducerade visserligen med tio minuter kvar, men inbytte Mario Balotelli utökade för City strax därefter. Efter en snygg genomskärare av Yaya Touré fram till Adam Johnson fick Balotelli bollen och avslutade mot John Ruddy. Norwichmålvakten lyckades styra bollen rakt upp, och den damp ner precis framför Balotelli som kaxigt styrde in bollen i mål med högeraxeln.

Adam Johnson satte dessutom 5-1 på stopptid efter att Vincent Kompany vunnit boll högt upp på Norwichs planhalva.

Publicerad 2011-12-04 kl 20:22