City vände i toppmötet med Arsenal - Sterling avgjorde

Arsenal fick en drömstart i toppmötet med Manchester City. Men de ljusblåa vände och vann med 2-1. Matchvinnare blev Raheem Sterling med en soloaktion.

Inför stormötet på Etihad Stadium hade Arsenal, på tredjeplats, en poäng till godo på fjärdeplacerade Manchester City. Men efter 2-1-segern klättrar Pep Guardiolas lag förbi.

Arsenal fick dock en riktig drömstart på mötet. Redan i den femte minuten hittade Alexis Sanchez in med en vacker passning till Theo Walcott som kyligt rullade in 1-0 bakom Claudio Bravo i City-målet.

Om den första halvleken startade bra för Arsenal fick City en lika bra start på den andra. Leroy Sané, i misstänkt offsideposition, frispelades och rullade in kvitteringen. Målet var Sanés första i klubben.

I den 62:a minuten var Sané nära igen, men Petr Cech i Arsenals mål kom ut och täckte av ytorna på ett bra sätt.

Målet skulle komma för City. I den 72:a minuten tog hemmalaget ledningen när Raheem Sterling fick bollen på högerkanten. Engelsmannen utmanade och sköt ett lågt och hårt skott vid den närmsta stolpen fram till 2-1.

Målet blev avgörande och City tog tre sköna poäng i toppstriden. Laget går om Arsenal i tabellen, och även om Liverpool som spelar på måndag.