City vann toppmötet - bröt Tottenhams fina svit

Tottenham hade inte förlorat i Premier League på 14 raka matcher.
Det sviten tog Manchester City död på i toppmötet och tog ett steg närmare ligatiteln.

Manchester City tog ett stort steg mot Premier League-titeln när man besegrade toppkonkurrenten Tottenham under lördagskvällen. Efter 3-1 på Wembley är City en seger ifrån att säkra titeln.

Redan efter tre minuters spel var gästerna nära att ta ledningen. Leroy Sané klippte till på volley på ett inlägg och skottet med yttersidan skruvade sig klockrent i stolpen och ut.

Målet kom istället efter 20 minuter för City. Vincent Kompany hittade fram med en perfekt crossboll till Gabriel Jesus som tryckte dit 1-0.

Kort därefter kom även 2-0 genom en säker straff från Ilkay Gündogan.

Tottenham hade det tufft i första halvlek. Men strax före halvtidspausen fick man in en viktig reducering. Chrstian Eriksen avslut täcktes av Aymeric Laporte men bollen studsade tillbaka på dansken och in i mål.

Om den första halvleken var Citys så var Tottenham bättre med i andra. Men det var gästerna som skulle måla. Raheem Sterling höll sig framme på en retur och tryckte in 3-1 20 minuter från slutet.

City vann toppmötet med 3-1 och tog vann igen efter tre raka förluster. Man tog också död på Tottenhams svit på 14 raka matcher utan förlust. Senast Spurs föll, den 16 december, var det även då City som vann.

Om Manchester United skulle förlora mot West Brom under söndagen är Premier League-titeln säkrad för City. Annars kan Pep Guardiolas mannar göra det av egen maskin mot Swansea hemma på Etihad Stadium den 22 april.

Lagens startelvor:

Tottenham: Lloris - Trippier, Sanchez, Vertonghen, Davies - Dier, Dembele - Lamela, Eriksen, Alli - Kane.

Man City: Ederson - Walker, Kompany, Laporte, Delph - Gundogan, Silva, De Bruyne - Sane, Sterling, Jesus.