City vidare - efter två mål på två minuter

FA-cupen

I brygga efter pausunderläge.
Men sedan vaknade Manchester City - och Kun Agüero - och vände på steken.

Manchester City avancerade på lördagen vidare till FA-cupens fjärde omgång då man besegrade Burnley på hemmaplan. Men det satt länge hårt åt och gästerna gav hemmalaget en match.

Efter knappa halvtimmens spel tystade Ashley Barnes i Burnley hemmapubliken då han utnyttjade ett försvarsmisstag. Chansen kom till efter att John Stones misslyckats total med sin tänkta rensning, och fri med Claudio Bravo krutade Barnes in ledningsmålet invid ena stolpen.

Men City, som bekant inte förlorat i ligaspelet den här säsongen, vaknade till liv. Hemmalaget vände på steken genom två mål på bara ett par minuter, båda gångerna genom argentinaren Sergio Agüero - och båda gångerna efter läckra framspelningar från llkay Gündogan.

Kvitteringen kom då gästernas försvar stod och sov i samband med en frispark. Gündogan och Agüero fick ögonkontakt och fri med målvakten placerade argentinaren in 1-1. Bara någon minut senare var det dags igen. Den här gången använde Gündogan klacken för att hitta fram till Agüero, som i sin tur rundade målvakten och placerade in ledningsmålet.

Efter det målet var Burnley ett slaget lag och City kunde utöka ytterligare två gånger, efter mål av Leroy Sané och Bernardo.

Manchester City: Bravo, Danilo, Otamendi, Stones, Zinchenko, Fernandinho, Gundogan; Sterling, D Silva, Sane; Aguero

Burnley: Pope; Lowton, Long, Mee, Taylor; Gudmundsson, Cork, Hendrick, Westwood, Barnes; Vokes