POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND
15v

Coleman hyllas efter donation till Liverpoolsupporter: "Vi måste stå tillsammans"

Foto: Bildbyrån

Seamus Coleman skänkte 5 000 euro till den skadade Liverpool-supportern Sean Cox.
Coleman har hyllats för sitt agerande, men tycker själv beslutet var enkelt.
- Rivaliteter försvinner vid sådana tillfällen, du ser inte ett klubbmärke eller en tröja, säger Evertonbacken enligt The Guardian.

Liverpool-supportern Sean Cox blev i våras misshandlad av Romasupportrar inför Champions League-mötet på Anfield i april. Sedan dess har irländaren gått en svår kamp för att ta sig tillbaka till ett normalt liv.

För ett tag sedan startade en insamling för att hjälpa Cox och hans familj. Liverpools tränare Jürgen Klopp gav 5 000 euro och då valde Evertonbacken Seamus Coleman att göra likadant.

- Jag såg på sociala medier att Liverpools tränare hade donerat pengar och jag såg länken till insamlingen. Jag ville sätta mitt namn till det för ibland ger det mer publicitet. Det är precis det Liverpools tränare gjorde, säger Coleman till Press Association enligt The Guardian.

Coleman menar att trots att Liverpool och Everton är rivaler så spelar inte det någon roll vid incidenter som denna. Coleman och Cox delar nationalitet, då de båda är irländare.

- Vi måste stå tillsammans. Jag tycker att fotbollen är fantastisk för att vi håller ihop. Rivaliteter försvinner vid sådana tillfällen, du ser inte ett klubbmärke eller en tröja, du ser en man som kom dit för att stötta sitt lag och olyckligtvis slutade kvällen inte så bra för honom, säger Evertonbacken.

Coleman funderade om han ville ge sitt namn till insamlingen eller inte, för att folk kunde tänka att han som fotbollsspelare kunde ge mer. Coleman har hyllats för sitt agerande och många från rivalen har uppskattat hans gest.

- Det handlar inte om Liverpool och Everton, det handlar om en man som olyckligtvis var en del av något han inte hade någon avsikt att vara. Folk har stoppat mig på gatan, Liverpoolsupportrar, och sagt ”Tack så mycket”, säger Coleman.

Sammanlagt har över 190 000 pund, strax över 2 miljoner kronor, samlats ihop till Cox. Förutom Klopp och Coleman finns även Liverpools sportchef Michael Edwards, Liverpools vd Peter Moore, Liverpools förre vd:n och Aston Villas nuvarande vd Christian Purslow samt de irländska fotbollsspelarna David Meyler och Darragh Lenihan bland donatorerna.

Publicerad 2018-11-07 kl 11:40
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå