Comeback för Zlatan - och första PL-starten för Lindelöf

Efter sju månaders skadefrånvaro var Zlatan Ibrahimovic tillbaka på fotbollsplanen när han hoppade in i Uniteds 4-1-seger mot Newcastle. Landsmannen Victor Nilsson Lindelöf startade i ligan för första gången och spelade hela matchen.
- Det känns speciellt. Det är en annan dag, men ändå samma kvalité, säger Zlatan till BT Sport efter matchen.

Manchester United tog emot Newcastle på Old Trafford under lördagen. Som José Mourinho tidigare bekräftat fanns Zlatan Ibrahimovic med på bänken för första gången sedan knäskadan i april. I startelvan fanns dock Victor Nilsson Lindelöf överraskande med för första gången i Premier League i skadade Phil Jones frånvaro. Även Eric Bailly var utanför truppen med skadeproblem.

I startelvan för United fanns även Paul Pogba efter över två månaders skadefrånvaro.

Det skulle bli en skön kväll för United, men det började tungt när gästerna tog ledningen en kvart in i matchen.

Dwight Gayle fick en passning snett inåt bakåt i straffområdet och slog till direkt fram till 1-0. Nilsson Lindelöf var på väg åt andra hållet och halkade olyckligt i situationen vilket gjorde ytorna större för Gayle.

I den 37:e minuten utjämnade United när Paul Pogba dribblade på högerkanten och slog ett fint inlägg till Anthony Martial som nickade in 1-1.

Precis före halvtidsvilan kom också 2-1 för United när Chris Smalling nickade in bollen.

Knappa tio minuter in i andra halvlek utökade hemmalaget när Marcus Rashford med en oerhörd kyla nickade ner bollen till Paul Pogba som enkelt kunde stöta in 3-1 i sin comeback.

20 minuter från slutet skrev även Romelu Lukaku in sig i målprotokollet. Efter ett fint anfall tog sig belgaren fram till målet och dundrade in 4-1. Ett skönt mål för Lukaku efter sju raka matcher utan mål för United.

Med en knapp kvart kvar att spela kom så den efterlängtade comebacken för Zlatan Ibrahimovic. Svensken sprang in på fotbollsplanen för första gången sedan april när han byttes in mot Newcastle och ersatte Anthony Martial. Zlatan fick ett varmt mottagande av en jublande Old Trafford-publik.

I den 90:e minuten fick Zlatan bollen till vänster i straffområdet och stod då för en akrobatisk spark som tvingade Rob Elliot i Newcastle-målet till en fin räddning.

Manchester United vann matchen med 4-1. Efter comebacken var Zlatan glad.

- Det känns speciellt. Det är en annan dag, men samma kvalité. Jag var inte orolig alls, jag vet vad jag gör. Jag tränar hårt och är offrar mycket. Jag är inte orolig alls, säger svensken till BT Sport.

Lagens startelvor:

Manchester United: De Gea - Valencia, Lindelöf, Smalling, Young - Matic, Pogba, Mata -Rashford, Lukaku, Martial.

Newcastle: Elliot - Yedlin, Clark, Lejeune, Manquillo - Ritchie, Hayden, Shelvey, Murphy -Gayle, Joselu.