Conte-effekt i London - Tottenham närmar sig toppstriden

Tottenham har fått önskad Antonio Conte-effekt.
Hemma mot Crystal Palace tog Londonklubben en enkel trepoängare.
- Det finns många positiva saker att ta med, men om två dagar kan allt förändras, säger Conte till BBC.

Antonio Conte är fortsatt obesegrad i Premier League som Tottenham-tränare. Under söndagseftermiddagen tog Londonklubben fjärde segern på sex matcher med italienaren vid rodret, men det var länge oklart om mötet med Crystal Palace skulle bli av.

Crystal Palace ville nämligen skjuta upp matchen efter att drabbats av flera fall av covid-19, bland annat saknades huvudtränaren Patrick Vieira.

Men spel blev det, och på Tottenham Hotspur Stadium var det hemmalaget som tog tag i taktpinnen från start - men det dröjde dryga halvtimmen innan ledningsmålet kom. Då mötte Harry Kane ett lågt inspel från Lucas Moura och tryckte in 1-0 till Spurs.

Bara minuter senare utökade man ledningen då just Lucas Moura nådde högst på ett inlägg och nickade in 2-0. Läget blev inte enklare för gästerna när Wilfred Zaha blev utvisad i slutskedet av första halvlek. Crystal Palce-yttern delade ut en smäll i frustration mot Davinson Sánchez, varpå Zaha fick syna sitt andra gula kort.

I slutskedet av andra halvlek punkterade Tottenham matchen när Heung-Min Son höll sig framme och fastställde slutresultatet till 3-0 framför hemmapubliken.

- Att spela mot tio man var enklare för oss. Men det har hänt att jag har förlorat mot tio man i min karriär, så spelarnas fokus och attityd var bra. Det var en bra prestation överlag. Det viktigaste nu är att återhämta oss eftersom vi har en väldigt svår match mot Southampton om två dagar, säger Antonio Conte till BCC efter matchen.

- Det finns mycket utrymme för förbättring. Att hålla nollan är alltid viktigt men samtidigt var det positivt för våra forwards att få göra tre mål. Det finns många positiva saker att ta med från den här matchen men om två dagar kan allt förändras.

Segern gör att Tottenham går förbi West Ham, som förlorade mot Southampton med 2-3 under söndagen, och upp på femte plats i tabellen. Avståndet är sex poäng upp till Arsenal på fjärdeplatsen, som innebär Champions League-spel.

Spurs har dock spelat tre matcher färre än Londonrivalen efter att nyligen ha drabbats av ett coronautbrott i truppen.

Tottenham: Lloris - Sánchez, Dier, Tanganga - Emerson, Højbjerg, Skipp, Reguilon - Lucas, Kane, Son.

Crystal Palace: Butland - Ward, Andersen, Tomkins, Mitchell - Hughes, Kouyate, Gallagher - Ayew, Edouard, Zaha.