Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND
10å

Coupet till Atletico – nu är PSV och Gala hetast för ”Isak”

BASEL. Franske landslagsmålvakten Gregory Coupet går till Atletico Madrid.
Klubben visar även intresse för Andreas Isaksson – men Galatasary och PSV Eindhoven är hetare alternativ.
- Manchester City har börjat tala med klubbarna och man vill precis som Isaksson gå skilda vägar, säger en källa med insyn i den engelska klubben till fotbollskanalen.se.

Precis som det skrivits tidigare är PSV Eindhoven, Galatasaray och Atletico Madrid intresserade av Andreas Isaksson. Fast efter att Atletico har gjort klart med Lyon-målvakten Gregory Coupet är väl svensken knappast het där.

Uppgifter från en person med bra insyn i Manchester City gör gällande att klubben börjat förhandla om en försäljning av Andreas Isaksson. Den svenske landslagsmålvakten som gjorde ett bra EM har ett år kvar på kontraktet – och priset lär knappast bli särskilt högt eftersom City vill bli av med hans lön.

- Det är en klubb i Holland och en i Turkiet som talat med City och klubben vill sälja honom. Sedan är det frågan om priset, affären med Galatasaray i januari var ju nära men stöp på att den turkiska klubben inte ville betala vad City krävde, och sedan handlar det ju om Isakssons egen lön

Andreas Isaksson flyttade till Manchester 2006 och fick då ett treårskontrakt med en lön på runt 15 miljoner kronor och det är en lön han knappast får i Holland.

Däremot kan Galatasary betala höga löner men är inte beredd att lägga ut mycket på att köpa spelare.

PSV Eindhovens målvakt Heurelho Gomes begärt att få flytta efter ligasegern och Tottenham är heta, och då skulle Isaksson ta hans roll i klubben. Galatasaray vann också ligan och målvakterna Aykut Ercetin och Orkun Usak delade på speltiden, men det är inget snack om att klubbledningen vill värva en målvakt.

Andreas Isaksson sade under fotbolls-EM att både PSV och Galatasaray är tänkbara klubbar, även om han helst vill stanna i England. Däremot gjorde han klart att Manchester City inte är aktuellt trots ny manager i Mark Hughes.

- Jag har sagt till klubben att jag vill flytta. De har en bra målvakt som de satsar på, sa landslagsmålvakten under EM.

Fotbollskanalen.se har sökt både Andreas Isaksson och hans agent Roger Ljung för en kommentar, men utan att lyckas.

Publicerad 2008-06-21 kl 19:17
Annons
Annons
Annons