Coutinho bakom viktig seger för Liverpool i Merseyside-derbyt

Liverpool återvände efter landslagsuppehållet med att ta en viktig seger i Merseyside-derbyt mot Everton. Phillippe Coutinho låg bakom 3-1-vinsten med ett mål och en assist.
- Ett världsklassmål, säger managern Jürgen Klopp.

Det var två lag utan flera viktiga spelare i Merseyside-derbyt mellan Liverpool och Everton. Då fortsatte hemmalaget att bygga på sin fina svit mot rivalen. Efter 3-1 har Liverpool gått 13 raka matcher utan att förlora mot Everton i Premier League. Det är tangerat rekord med den längsta sviten mot rivalerna, den tidigare sviten sattes mellan 1972 och 1978.

Sadio Mané gav Liverpool en drömstart i matchen när han skickade in 1-0 i den 8:e minuten. Gästerna kom sedan ikapp när Matthew Pennington, som gjorde sin första match för säsongen, tryckte in bollen efter knappa halvtimmens spel.

Kort därefter klev Philippe Coutinho in i handlingen på allvar och satte 2-1. Brassen spelade sedan fram till Divock Origi som satte 3-1 i den andra halvleken.

- Det är ett världsklassmål och ett till fantastiskt avslut. Så en riktigt, riktigt bra match. Det är bra för oss. Och återigen var han inte glad när jag tog av honom - jag gillar hans vilja, säger Jürgen Klopp på presskonferensen efter matchen.

Segern var viktig för Liverpool i toppstriden i Premier League.

Se ett utdrag ur Jürgen Klopps presskonferens efter matchen i spelaren ovan.