Coutinho med show i Liverpools tunga seger

Och på lördagen var han på spelhumör.
Brassen skruvade in en fantastisk frispark – och spelade fram till ett mål.
- Han gör magiska saker vid avgörande tillfällen, säger Jordan Henderson till BT.

Philippe Coutinho var i somras rubrikernas man för Liverpools del. FC Barcelona rapporterades göra allt i sin makt för att värva den tekniske brassen och flera engelska medier uppgav dessutom att Coutinho lämnat in en förfrågan om att få lämna klubben.

Men 25-åringen blev kvar - och under lördagens bortamöte med Leicester spelade han en huvudroll i Liverpools seger. Först spelade han fram nyförvärvet Mohamed Salah till ledningsmålet – och kort därefter stegade han själv fram och skruvade in en mycket vacker frispark som betydde 2-0.

Faktum är dock att Liverpool var nära att sumpa två tvåmålsledningar. Jamie Vardy reducerade till 3-2 med 20 minuter kvar – och bara minuter senare fick han dessutom chansen från straffpunkten. Simon Mignolet läste dock engelsmannens avsikter och kunde styra undan skottet.

Matchen slutade med seger för Liverpool, 3-2. Liverpool är nu fem poäng efter toppduon Manchester City och Manchester United.