Coutinho poängräddare i debuten - United tappade tvåmålsledning

Två mål från Bruno Fernandes satte Manchester United i förarsätet.
Men på bara fyra minuter tog Aston Villa ikapp till 2-2, som blev slutresultatet.
Det avgörande målet stod Villa-debutanten Philippe Coutinho för.

Aston Villa tog emot Manchester United i Premier League. Ralf Rangnick hade då tagit ut en startelva utan storstjärnan Cristiano Ronaldo, som har drabbats av en höftskada. Men istället får den svenska talangen Anthony Elanga chansen från start i matchen. Det var svenskens första start den här säsongen.

Efter bara fem minuter spelade tog United ledningen, genom Bruno Fernandes, på en frispark i ett bra offensivt läge. Emiliano Martinez var på bollen men tappade in den och protesterade direkt mot domaren. Han ansåg att Edinson Cavani borde dömas offside då han stod i bollbanan, men Tyrone Mings stod tydligt närmare mål än uruguayanen och målet godkändes.

Några minuter innan halvtid var sedan Aston Villa nära på att kvittera. Ett inlägg från högerkanten rann igenom Uniteds straffområde till nyförvärvet Lucas Digne som dök upp en bit från den bortre stolpen och sköt direkt, men David De Gea stod för en fin räddning.

Istället skulle United göra 2-0. Fred snappade uppe en felslagen passning från Aston Villa-försvaret och hittade fram till Fernandes tätt utanför Villas straffområde. Portugisen tog emot bollen och dundrade in bollen via ribban till 2-0.

Villa skulle göra mål, dock. I den 77:e minuten mönstrade hemmalaget med ett fint passningsspel som till slut nådde fram till akademiprodukten Jacob Ramsey framför Uniteds mål, varpå Ramsey placerade in 1-2-reduceringen högt i nättaket bakom De Gea. Högst delaktig i framspelandet var nyförvärvet Coutinho, som byttes in tio minuter tidigare och det blev inte det enda intrycket han gjorde i matchen.

För bara minuter senare var det kvitterat i Birmingham. Det var då Villa-debutanten Coutinho som klev fram och satte 2-2. Ramsey slog in bollen till honom rakt framför mål och 29-åringen kunde stöta in bollen från nära håll. På fyra minuter hade United därmed tappat en tvåmålsledning.

2-2 blev också slutresultatet och Coutinho blev poängräddare för sitt nya lag i sin återkomst till Premier League.

- Jag har saknat dessa matcher och jag har saknt den här familjen, jag är väldigt glad över att vara här. Det var en bra start, vi gjorde en bra match och trodde på det till slutet. Vi kunde vunnit, säger Coutinho i Viaplays sändning efter matchen.

Aston Villa: Martinez - Cash, Konsa, Mings, Digne - Sanson, Luiz, Ramsey - Buendia, Watkins, Ings

Manchester United: De Gea - Dalot, Lindelöf, Varane, Telles - Fred, Matic - Greenwood, Fernandes, Elanga - Cavani