Crystal Palace tvingas spela om matchen trots ledning med 3-0 – på grund av dålig plan

Women´s Superleague

Crystal Palace hade 3-0 mot Southampton i damernas FA-cup med tolv minuter kvar att spela.
Då avbröt domaren matchen på grund av en vattensjuk plan.
Nu tvingas Palace spela om matchen.

I söndags möttes Crystal Palace och Southampton i damernas sextondelsfinal i FA-cupen. Palace hade en komfortabel ledning med 3-0 när tolv minuter återstod av matchen. Då valde domaren att avbryta mötet på grund av vattensjuk plan.

En dag senare, i måndags, kom FA med ett besked: matchen kommer att spelas om kommande söndag, vilket gör att Palace 3-0-ledning försvinner och de båda lagen spelar om matchens 90 minuter.

Den uppskjutna matchen gör också att Palace tvingas flytta deras möte med Sheffield United i Women’s Championship. London-klubben fruktar nu att de kan få stora förluster. Bland annat får de ställa in sin vistelse på hotellet i Sheffield, en bokning som inte är återbetalningsbar – och dessutom kan de tvingas att betala för sina bussresor till Southampton.

”Vi kommer förmodligen gå med förlust med detta. Jag lyckades få tillbaka kostnaderna för måltiden på hotellet, men inte för rummen. Men det hade också kunnat vara fallet om vi åkte till Sheffield om den matchen hade avbrutits på morgonen”, säger en källa inom Palace enligt The Telegraph.

Publicerad 2020-01-29 kl 10:58