POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
PREMIER LEAGUE

Dahlberg om första tiden i Watford, Sema-värvningen och skarpa konkurrensen: ”Inställd på en omställningsperiod”

Foto: Bildbyrån

Pontus Dahlberg skrev ett långt kontrakt med Watford.
19-åringen är dock inställd på en höst med få spelminuter.
- Jag tror inte att man kan förvänta sig att gå in och prestera från första sekund, säger Dahlberg till Fotbollskanalen.

I slutet på januari skrev Pontus Dahlberg på för Premier League-klubben Watford, men lånades då direkt tillbaka till IFK Göteborg. Nu har 19-åringen dock gjort flytten och kommit igång i sin nya klubb. Och Dahlberg är nöjd med den första träningsveckan med ”The Hornets”.

- Det är sköna grabbar i laget så man kommer in i det mer och mer. Det är början på säsongen nu men man jobbar sig sakta men säkert uppåt och kommer igång mer och mer, säger Dahlberg i en intervju med Fotbollskanalen.

Watford gör den kommande säsongen sitt fjärde raka år i Premier League, och slutade förra säsongen på 14:e plats i ligan. Och Pontus Dahlberg känner av en stor skillnad mot Blåvitt.

- Det är klart att det är stor skillnad, det är bara att kolla på staben här och jämföra den vi har hemma. Hemma har vi två sjukgymnaster, ibland en bara. Här har vi åtta stycken som är och jobbar. Samtidigt som hela staben runtomkring är typ 25 stycken, så det är stora skillnader som förhoppningsvis kan göra en till en bättre spelare. Sedan fotbollsmässigt gäller det att göra sitt och jobba hårt så kommer man in i det också mer och mer.

Känner du att du vill prestera extra mycket så här i början och visa vad du kan?
- Jo, men det är klart att när man kommer som ny så vill man visa framfötterna från början och visa att man är med där framme och kör liksom. Och jag tycker att det har känts bra i början, att man ligger i fas och så där. Som svar på din fråga så är det klart att man vill visa upp sig och vara med där framme.

Förra säsongen var det den brasilianske veteranen Heurelho Gomes som vaktade Watfords mål fram till mitten på januari, då han skadade sig. Därefter var det inlånade Orestis Karnezis som tog plats mellan stolparna. Den sistnämnde har nu gått till Napoli, och Gomes framtid i klubben är oklar. I förra veckan skärptes dock konkurrensen rejält när Watford värvade tillbaka Ben Foster, med meriter från Manchester United, Birmingham och West Brom.

- Det är en väldigt rutinerad och bra målvakt som har varit med länge, som ju börjar bli upp till åren nu. Så det är klart att man kan lära mycket av honom och ta in utav de erfarenheterna som han har haft. Sedan får man göra sitt bästa och köra hårt på träningarna så får man se hur långt det räcker, säger Pontus Dahlberg om konkurrensen.

Du skrev ett långt kontrakt med Watford, känner du att du kan vara med och konkurrera redan den här säsongen eller tittar du längre framåt?
- Det är klart att jag hoppas spela så snabbt som möjligt. Men sedan tror jag att man får vara medveten om en omställningsperiod på x antal månader för att komma in i hur klimatet är här, hur fotbollen är här och få ordning på livet utanför fotbollen och så vidare. Så jag tror inte att man kan förvänta sig att gå in och prestera från första sekund utan man får medveten om den här omställningsperioden som kommer vara ett par månader och sedan får man köra efter det.

I förra veckan blev även ett annat nyförvärv klart för Watford; Ken Sema från Östersunds FK.

- Såklart riktigt roligt att få in Ken här och ha en annan svensk i laget. Det gynnar en hel del att ha någon att kunna prata sitt eget språk med ibland, även om det går bra att snacka engelska och så. Det är alltid skönt att ha en annan från samma land i samma klubb och Ken är en jävligt bra människa och fotbollsspelare. Så det är bara roligt, säger Pontus Dahlberg.

Vad tror du att han kan uträtta i Premier League den kommande säsongen?
- Som jag sa innan, även för Kens del så tror jag att man får medveten på en omställningsperiod på x antal månader för att komma in i det. Men har han kommit in i det och hittat rätt med allt runtomkring så tror jag att han kan uträtta en del bra saker. Det är en jäkligt spännande spelare som är irrationell och kan slå sin gubbe på ett bra sätt. Så han kan nog göra bra saker.

För Pontus Dahlberg och Watford väntar nu träningspass veckan ut, innan det bär av till Österrike för ett träningsläger. Sedan återstår två veckor på hemmaplan innan Premier League-säsongen drar igång.

- Premier League är världens bästa liga så det är otroligt inspirerande att få ladda upp inför en sån säsong. Det är roligt, säger Pontus Dahlberg till Fotbollskanalen.

Publicerad 2018-07-10 kl 14:47
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå