Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Premier League-bevakningen presenteras av

Dahlberg om framtiden - och Vålerenga-uppgifterna i norsk media: "Blev lika chockad som du"

England

I slutet på juni gjorde norska medieuppgifter gällande att Vålerenga är intresserat av Pontus Dahlberg.
Huvudpersonen själv förvånas över skriverierna.
- Det är inget jag hört någonting om alls, om jag ska vara helt ärlig, säger Dahlberg till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

Vålerenga-supportrar och Pontus Dahlberg.

Sedan succén i IFK Göteborg och flytten till engelska Watford i januari 2018, har Pontus Dahlberg lånats ut i flera vändor. De senaste säsongerna har han spenderat i League One, där målvakten först representerade Doncaster och sedan skrev på för en tillfällig flytt till Gillingham.

När Fotbollskanalen ringer upp Dahlberg väcks han av samtalet. Han har tagit en "nap" under eftermiddagen, men avböjer ingen intervju, utan inleder direkt med att svara på frågan: hur ser han på framtiden?

- Jag försöker väl inte att tänka så mycket på framtiden. Jag lever i nuet och så får vi se vad som händer, men det är klart att mina agenter har ögonen öppna för vad som kan finnas att tillgå på marknaden, i form av lån och så vidare.

Annons

Vad siktar du på i nuläget?
- Att få spela igen i en så bra miljö som möjligt.

Det kan vara aktuellt att lånas ut?
- Ja, det är väl en av grejerna. Vi får se vad framtiden landar i.

Du har lånats ut mycket de senaste åren. Hur ser du på det? Är det optimalt?
- Långsiktigt, flera år framåt, är det kanske inte helt optimalt att fortsätta göra så hela tiden. Jag vill så klart ha någon form av stabilitet i vardagen och så vidare. Kortsiktigt, för att få speltid och utvecklas som både spelare och människa, är det inte helt fel att hitta sådana lösningar.

Väl tillbaka i Watford från den senaste utlåningen till nämnda Gillingham, har rykten med Dahlberg-koppling spridit sig i media. I slutet på juni skrev nämligen norska Nettavisen att Eliteserien-laget Vålerenga ska vara intresserat av målvakten.

Huvudpersonen själv avfärdar dock uppgifterna.

Annons

- Jag läste också det, men jag blev lika chockad som du blev. Det är inget jag hört någonting om alls, om jag ska vara helt ärlig. Det var lika mycket en nyhet för mig som för någon annan som läste det.

Det finns ingen substans i de uppgifterna?
- Nej, som sagt har jag inte hört någonting om det.

Uppgifter det däremot ligger något i är att keepern Ben Foster lämnat Watford. Exakt vad det kommer innebära för laget att engelsmannen ger sig iväg efter sina senaste tre år i klubben är svårt att säga, men vad menar Pontus Dahlberg att det kan komma att betyda för hans egen situation?

- Det ändrar väl inte så mycket för mig, mer än att en väldigt bra målvakt har lämnat. Jag har min plan och mitt fokus på min utveckling. Jag jobbar på och så får vi se vad det mynnar ut i i slutändan.

Samtidigt som Foster alltså meddelat att han lämnar "The Hornets", har en annan 39-åring, John Alvbåge, meddelat att han gjort sitt som fotbollsmålvakt. Den förre IFK Göteborg-keepern är bekant för Dahlberg.

Annons

- Under mina tidiga år i Blåvitt var han där också.

Men den 16 år yngre svensken vet inte att Alvbåge lagt handskarna på hyllan förrän Fotbollskanalen informerar om det.

- Nej, det har jag faktiskt inte hört.

Vad tänker du när du hör det?
- Först och främst är det bara att gratulera till en väldigt fin karriär och väldigt många matcher på allsvensk nivå. Han har gjort det väldigt bra, så först och främst är det bara att gratulera till en fin karriär. Han har ju varit med i landslaget också.

Avslutningsvis ger Pontus Dahlberg en bild av vilken relation han hade till Alvbåge under tiden i Blåvitt, där den senare gjorde sig ett namn för den breda publiken i och med sina många allsvenska matcher för föreningen.

- Självklart snackade vi, men någon mentor på det sättet var han inte riktigt. Det var väl i så fall Erik Dahlin som jag hade närmare kontakt med.

Annons
Publicerad 2022-07-30 kl 11:29

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto