POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND
1v

Dahlberg vill inte vara kvar i samma sits nästa säsong: "Det skulle jag inte vara jätteförtjust i"

Foto: Bildbyrån.

Pontus Dahlberg lägger snart sin första säsong i Watford till handlingarna.
Speltiden under debutåret? Inga i A-laget.
- Det är klart att det är skillnad gentemot Blåvitt, säger han till Fotbollskanalen.

 För lite mer än ett år sedan stod det klart att Watford värvat Pontus Dahlberg från IFK Göteborg. Målvaktstalangen stannade dock under det första halvåret för att spela i Blåvitt, men i sommar flyttade han till det brittiska öarna för spel i Watford. I Premier League-klubben har inte fått någon speltid alls, utan har han suttit på bänken i cuperna ett par gånger. Den speltiden Dahlberg fått nöja sig med har varit i U23-laget, men klubben vill helst inte att spelare från A-truppen ska spela där.

- Det är klart att det är en skillnad gentemot Blåvitt där jag spelade vecka ut och vecka in. Men samtidigt är det utvecklande att spela mot sådana här spelare. Men matchbiten är lite annorlunda, säger 19-åringen till Fotbollskanalen.

Trots att det inte blivit så många minuter för Dahlberg så tycker han ändå att han tagit kliv i sin karriär.

- Det kanske låter klyschigt, men jag tycker väl att jag blivit bättre på allting. Framför allt har jag blivit lite snabbare i tanken. Man behöver vara lite rappare för se vad som händer.

Samtidigt som speltiden uteblivit har han fått stöd och uppbackning av sina rutinerade kollegor Heurelho Gomes, 38, och Ben Foster, 36.

- De hjälper till väldigt mycket med den rutinen och den erfarenheten de har. De förklarar olika situationer och så där. Vi är ett jäkligt bra gäng så vi pushar varandra.

Watford verkar vilja hålla hårt i sin målvaktstalang. Dahlberg berättar att klubben i vintras slog fast att han skulle vara kvar i klubben och att en utlåning inte var aktuell.

- De ville inte låna ut mig, vi hade ett vanligt snack om hur det går för mig. De tyckte att det gick bra för mig. Men man får ta ett snack i sommar som man gör alla lag och se vad tränaren tycker. Sen får man se efter det.

Kan du tänka dig en liknande situation nästa säsong?
- Det skulle jag inte vara jätteförtjust i, men vi får se vad de säger och vad jag känner. Jag tror det kommer att bli ett bra beslut vad den än blir.

Publicerad 2019-04-12 kl 15:46
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå