Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Dalglish rasar över domarkonspiration

Liverpools tränare Kenny Dalglish har tappat förtroendet för den engelska domarkåren efter en rad kontroversiella domslut – nu riskerar skotten en avstängning från FA.

Den engelska domarkåren har blivit rejält ifrågasatt efter helgens domslut i Premier League. Både Wigans tränare Roberto Martinez och QPR:s Mark Hughes har öppet deklarerat sitt missnöje med domslut som inneburit förluster för sina lag.

Senast i raden av domarkritiker är Liverpools tränare Kenny Dalglish som inte har känt förtroende för domarna i lagets senaste matcher.

- I våra tre senaste matcher förekommer det uppenbara beslut som gått emot oss. De är uppriktigt sagt oförlåtliga och även oförklarliga, säger skotten till reportrar enligt The Guardian.

Domsluten ifråga är Dirk Kuyts uteblivna straff mot Aston Villa i helgen, Luis Suarez handsbortdömda mål mot Wigan samt även den uteblivna straffen mot Newcastle efter att bollen träffat Danny Simpsons axel.

Dalglish är medveten om att felbeslut kan göras – det han istället vill ha av de engelska domarna är en förklaring.

- Det olyckliga för klubben i de tre senaste matcherna är när domsluten är fel – och det kommer alltid att finnas felaktiga domslut – så finns det ingen förklaring varför.

De tre nämnda domsluten har alla varit delaktiga i poängförluster för Liverpool. Skotske tränaren vill inte lägga alltför stor fokus på matchhändelserna. Utan istället ser han händelserna som ett problem för domarkåren.

- Jag kommer inte att ta upp det med Domarförbundet, jag tar upp det nu och sedan äör det upp till dem. Jag tycker att det borde vara deras bekymmer och nu är det upp till dem att gå vidare med det.

- Jag konstaterar bara. Om de vill ha det så, att ett beslut inte tas när det är så uppenbart fel – så som vi har haft det de tre senaste matcherna - då är det deras problem och inte mitt.

Liverpools nuvarande form är långt ifrån vad den anrika klubben är van vid. Med bara en vinst på de nio senaste matcherna är klubben en bit efter europaplatserna. Nu riskerar även klubben att klara sig utan sin ikontränare. FA överväger att stänga av Dalglish efter hans kritiska uttalande.

Publicerad 2012-04-10 kl 11:14
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons