Dalglish vann inte på Anfield heller

Kenny Dalglish väntar fortfarande på sin första seger sedan han kom tillbaka som Livberpoolmanager. Men Dirk Kuyt ordnade åtminstone 2-2 i derbyt mot Everton.

Kenny Dalglish var tillbaka på Anfield för första gången sedan 1991. Men hans lag fortsätter att tappa poäng. Dalglish fick se sitt lag tappa både 1-0 till 1-2 och spelet. Då ramlade Maxi Rodriguez över Tim Howard och Liverpool fick straff som Dirk Kuyt rullade in efter 68 minuter. Efter det var det kamp och mer kamp. Men inget mer mål. Matchen slutade 2-2.

-Vi kan vara väldigt nöjda med fotbollen som vi spelade i första halvlek och vi kan också vara nöjda med den vilja som vi visade supportrarna, att vi bryr oss lika mycket om klubben som de gör, säger Kenny Dalglish till egna hemsidan.

-Jag tror att du kan se på spelarna att tron börjar komma tillbaka, och det är väldigt bra för oss. Spelarna är mycket bättre än var vi befinner oss just nu, fortsätter han.

Everton gick på knock direkt i andra halvlek och 0-1 blev 2-1 på sju minuter. Dalglish hade fått se Daniel Agger kliva av i paus och det var riktigt rörigt i försvaret och Sylvain Distin nickade in 1-0 efter en hörna. Everton hade skapat oro i Liverpools försvarslinje på i stort sett varenda hörna i första halvlek och hemmalaget hade inte läst på läxan i paus. Sex minuter senare så sköt Jermaine Beckford 2-1 ur ett friläge sedan man vunnit ett antal en-mot-en-lägen inför målet.

Tungt för hemmlaget som ägde första halvlek. Raul Meireles dundrade in 1-0 sedan Dirk Kuyt haft en dubbelchans. Matchens hetaste chans fram tills dess hade Fernando Torres som träffade stolpen efter en vacker soloraid. Avslutet med vänstern tog i stolpen och på returen sköt Dirk Kuyt över.

Liverpool-Everton 2-2
1-0 30' Raul Meireles 1-1 46´Sylvain Distin 1-2 53' Jermaine Beckford 2-2 68' Dirk Kuyt , straff

Liverpool: Reina - Kelly, Skrtel, Agger, Johnson - Kuyt, Leiva, Meireles, Spearing, Rodriguez - Torres

Everton: Howard - Neville, Heitinga, Distin, Baines - Coleman, Fellaini, Arteta, Osman - Beckford, Anichebe

Dalglish saknar Steven Gerrard och Jamie Carragher och väljer att sätta in Jay Spearing på mittfältet i derbyt mot Everton.

Publicerad 2011-01-16 kl 16:13