Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Därför lämnade Welbeck United

Foto: SCANPIX

I somras lämnade Danny Welbeck Manchester United för Arsenal, nu avslöjar han att han delvis bytte klubb för att få spela på sin rätta position.

Danny Welbeck har haft en bra säsongsinledning med två ligamål och ytterligare tre mål i Champions League. Dessutom har han gjort fem för det engelska landslaget under hösten.

Kanske har det en del att göra med att han nu får spela på sin föredragna roll som central anfallare. Welbeck säger att positionsbytet vare en av orsakerna till att han bytte klubb i somras.

-I United fick jag ofta spela på kanten, vilket är svårt för mig då jag inte kan påverka matchen som jag vill. Jag kan göra vad jag kan i en sådan roll, men det är inte det bästa för laget. Jag får ut mer av mitt spel i min föredragna roll som som central anfallare, säger Welbeck enligt The Mirror.

-Jag gav alltid allt i United, men jag började samtidigt tänka på vad som var bäst för mig. Arsenal är rätt ställe för mig för att kunna nå nästa nivå, menar Welbeck.

Arsenal värvade Welbeck för ca 185 miljoner kronor i somras, något som hittills ser ut att bli en bra affär för London-klubben.

Publicerad 2014-11-20 kl 11:01
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons