Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Därför nobbade Sebastian Larsson Aston Villa: ”Inget bra förhandlingsläge”

Aston Villa och Birmingham var överens. Då sa Sebastian Larsson nej tack.
- Sebastian har inga problem med att det är samma stad, säger agenten, som berättar om varför övergången sprack.

Turerna kring Sebastian Larsson har varit många det här transferfönstret. Blackburn, Newcastle och Aston Villa är några av klubbarna i England som velat ha svensken, men nu ser det ut som att han stannar i Birmingham City till åtminstone till i sommar.

- Vi är less allihopa, och Sebastian Larsson är den som bitit ihop mest – med all respekt för Sebastian Larssons professionalism, säger hans agent Per Jonsson om silly season-fönstret, som tagit på krafterna.

Aston Villa-ryktet är det senaste som florerat och manager Gerhard Houllier bekräftade att man ville ha Larsson, men att det inte gick att lösa. Så här gick helt processen till, enligt Jonsson:

- Alex McLeish gick ut i tidningen med att de skulle ha kvar Sebastian Larsson till sommaren. Punkt slut. Samma kväll ringer Aston Villa och säger att de är överens med Birmingham. Så jag ringer Birmingham och de säger ”jo, vi är överens”.

Vad hände sen då?
- Aston Villa är en stor klubb och Sebastian har inga problem med att det är samma stad. Aston Villa är en bra klubb, även om de inte går så bra i år.

- Det hela mynnar ut i en helt annan grej: Ska vi på 24 timmar komma överens om personliga villkor? Det är inget bra förhandlingsläge. Vi förstod snabbt att det inte är okej.

Sebastian Larsson kunde alltså inte komma överens om personliga villkor med Aston Villa. Och nu ser alltså ut som att han blir kvar i Birmingham. Hans kontrakt går ut till sommaren och då är han fri att välja den klubb som passar – och vill ha honom.

Publicerad 2011-01-31 kl 16:41
Annons
Annons
Annons